Minimalista elegancia: a Concorde HillSide-i irodája

A belső elrendezés kialakításakor a tágasság mellett fontos szempont volt a panoráma is.

Hirdetés

A befektetési szolgáltató munkatársai a HillSide-ba költözéssel megkapták a régóta várt tágasabb irodát, bónuszként pedig a lenyűgöző panorámát is. A tájban nem csak belülről lehet gyönyörködni, de szinte a részévé is válhatnak a dolgozók a megbeszéléseken, fogadásokon. A cikk eredetileg az OCTOGON Magazin 150-es (2019/2-es) lapszámban jelent meg.

A Concorde Értékpapír Zrt. már jó ideje kinőtte korábbi központját, így a tágas HillSide-i irodába való költözés jelentős lépés a cég életében. A jelenlegi iroda nagyjából 120 munkatársnak biztosít kényelmes munkahelyet, amelyhez az eddiginél jóval nagyobb alapterületre volt szükség.

A belső elrendezés kialakításakor a tágasság mellett fontos szempont volt a panoráma is: míg az előző központban a szép kilátás csak néhányaknak adatott meg, most minden részleg gyönyörködhet a hegyek és a város nyújtotta látványban.

A korábbi irodához képest a HillSideban egyedül a nagy belmagasságot hiányolták, amit az álmennyezet részleges megbontásával végül itt is sikerült elérni. Ehhez a tágas térhez a belsőépítészek egy minimalista, indusztriális hangulatú design-t álmodtak meg. A koncepcióba a kibontott álmennyezet alól kikandikáló, feketére festett gépészeti elemek is remekül illeszkednek. Az egész irodában végigvonulnak a grafitszürke felületek, mint a padlószőnyeg, a falborítások, vagy a rendkívül impozáns, geometrikus betontömböt idéző recepció.

Hogy a rendszeresen visszaköszönő szürke felületek ne váljanak egyhangúvá, a letisztultságot néhány színes kiegészítő és növényzet segítségével sikerült megtörni.

A jó idő beköszöntével az új iroda egyik legnépszerűbb része valószínűleg a terasz lesz, amelyből ráadásul kettőt is kialakítottak.

Az egyik a munkaterületek felől nyílik, és kifejezetten a dolgozók számára nyújt pihenési lehetőséget, relaxációt, társasági kapcsolódást. A másik terasz reprezentatív célokat szolgál, megközelíthető a tárgyalóból, a recepcióról, sőt az igazgatói irodából is, fogadásokra és megbeszélésekre egyaránt alkalmas. A vállalat korábbi kis teakonyhájához képest a HillSide-ban létrehozott hatalmas ebédlő szintén minőségi lépés a munkavállalói környezet szempontjából. Akárcsak a terasz, ez a tér is kiválóan alkalmas arra, hogy akár különböző részlegek munkatársai találkozzanak és szocializálódjanak, információt cseréljenek. Az ilyen közösségi terek szerencsére ma már egyre több cég életében megjelennek, ahol a vállalat vezetői új típusú, modern munkahelyet szeretnének kialakítani a dolgozók számára.

A 150 - 2019/2 lapszámot teljes egészében itt töltheted le, ingyen, pdf formátumban.

A lapszám teljes tartalomjegyzékét itt találod.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy budapesti legenda metamorfózisa

Egy budapesti legenda metamorfózisa

Irodaként reinkarnálódott az egykori Pajtás étterem.  

Komoly szakmai elismerés a Herman Miller legújabb termékének

Komoly szakmai elismerés a Herman Miller legújabb termékének

A Lino az egyik legjobb idei szék a Das Büro Magazin szerint. 

Kínában lassan visszatérnek irodáikba az építészek

Kínában lassan visszatérnek irodáikba az építészek

A járvány növelte a dolgozók közötti összefonódást és a szolidaritást.

Hirdetés