Hirdetés

Elindult a Harminckettesek terének véleményezési időszaka.

November 15-én elindult a józsefvárosi Harminckettesek terének véleményezési időszaka. Fontos az Önkormányzat számára, hogy a józsefvárosiakkal közösen hozzon döntést arról, milyen legyen a tér a jövőben, ezért a vélemények fogadásán túl több közösségi eseményt is szervez, ahol a szempontok találkozhatnak. 


Október végén már hírt adtunk arról, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat a RÉV8-cal együttműködve a tér kísérleti átalakításával mérte a lakók véleményét a Harmickettesek tere átalakítási terve kapcsán. A kísérlet arra irányult, hogy felmérjék, a tervezett átalakítások közül mi működik és mi nem, teszteljék a forgalomkorlátozás és a közösségi terek kialakításának hatásait. A használók szabadon áthelyezhették a térre kitett mobil berendezéseket, és posztereken tanulmányozhatták a tervezett átalakításokat. A tapasztalatok kiértékelés után beépültek a tervekbe.
 

A terveket 2023. november 15. és december 15. között lehet véleményezni egy online kérdőív formájában, ahol megkérdezik a lakók véleményét a kísérleti kialakításról, illetve a tér új koncepcióterveiről is.

Az ehhez szükséges fontos információkat az Önkormányzat honlapján lehet megtalálni

 


Szintén a Harminckettesek terének átalakításáról szól az a tervbemutató fórum, amelyet november 28-án, kedden 18 órától tartanak. Az eseményen az Józsefvárosi Önkormányzat és a RÉV8 kollégáival és a tervezőkkel beszélgethetnek a résztvevők a tervekről.

Helyszín: 1085 Budapest, József körút 59–61.Városfejlesztési témában november 24-én, pénteken 14 órától „Tök jó, de ne itt” címmel előadásokat és kerekasztal beszélgetéseket tartanak a Lofficeban.

Minden eseményre várják a kerület lakóit és minden érdeklődőt!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemcsak zöldebb, színesebb is lehet a Népszínház utca

Nemcsak zöldebb, színesebb is lehet a Népszínház utca

Új közösségi terek jöhetnek létre a kizöldülő utcaszakaszon.

Nemzetközi konferencia a cseh avantgárd építészet remekeiről

Nemzetközi konferencia a cseh avantgárd építészet remekeiről

Jövő héten indul az Iconic Houses konferencia 7. kiadása Prágában

A tájépítészet játékosa

A tájépítészet játékosa

Takács Edvárdot, az Év Tájépítészét és közönségdíjasát a gálán az OCTOGON szerzője méltatta.

Hirdetés