Hirdetés

Így lesz egy XV. századi toszkán villából ikonikus bútorokkal berendezett modern otthon.
 

A toszkán Pian de Giullari dombjairól pazar látvány nyílik Firenzére, és a virágzó középkori város nemesi családjai által egykor megrendelt reneszánsz paloták csodálatos kertjeikkel és gazdagon díszített épületeikkel a mai napig vonzzák a látogatókat és tehetősebb ingatlanvásárlókat. A környék híres villái és palotái egyre-másra alakulnak át luxuslakásokat kínáló birtokokká és egyedi otthonokká, melyek egyikéből Pierluigi Sammarro építész alakított ki egy igazán stílusos otthont, amiben izgalmas módon ötvöződik az itáliai reneszánsz öröksége a modern olasz formatervezés remekeivel.

Megbízóitól Pierluigi Sammarro építész azt a feladatot kapta, hogy úgy rekonstruáljon és modernizáljon egy klasszikus műemléki épületet, hogy semmilyen módon se vesszen el Firenze egyik legfontosabb historikus épületének eredeti jellege, és olyan enteriőrök jöjjenek létre, melyekben a múlt és a jelen, a műemléki és modern részletek párbeszédet folytatnak egymással, és az új puha, kortárs és elegáns környezet az anyagok kifinomultsága révén eggyé válik az eredeti jegyekkel.

A grandiózus, egymásból nyíló szobák közül az egyik legizgalmasabb a kazettás mennyezetes főháló, aminek terét meghatározza a szoba közepén álló, Giuseppe Viganò által tervezett Squaring ágy (Bonaldo), amit a helyiség minden falától távol helyeztek el, így véletlenül sem árnyékolja be sehol az aprólékosan restaurált freskókat. A háló meleg, semleges színei révén a részletekkel teli szoba építészeti és dekorációs jegyei még hangsúlyosabb szerephez jutnak. A szoba részeként kialakított sminkasztalos gardrób minimális berendezésével egészítik ki a teret, mégis kellően vagány megoldás. A hálószobában feltűnik az Oluce ikonikus, geometrikus formavilágú Atollo éjjeli lámpája is, amit 1977-ben tervezett Vico Magistretti.

A ház fürdőszobái igazi relaxációs helyiségek, szaunákkal és tágas zuhanyzókkal felszerelve, sötét márványburkolatokkal és sötét tónusú, virágos és tájkép mintájú tapétákkal. A fürdőszobákban szabadon álló kádakat találunk, ezek egyike a dézsára emlékeztető, indusztriális, mégis kecses Vieques acélkád, amit Patricia Urquiola tervezett az Agape számára és ami a nevét egy kis karib-térségi szigetről kapta. (A kádhoz iroko fából készült háttámla és polc is kapható.) Egy másik fürdőszobában Antonio Lupi Eclipse kádja áll, aminek modern formáját a Tubes Milano nevű szoborszerű, ultramodern, szabadon álló radiátora egészít ki. Az eleganciát tovább fokozzák a Boffi Pipe családjának kecses csapjai.

A fekete márvány padlóburkolatot a kellően drámai hatású, hatalmas virágmintás tapéta (LondonArt Romantic Story) egészít ki. Az Antonio Lupi Urna nevű mosdója felett a cég Bespoke tükre jelenik meg, a világításról pedig az Astro Mashiko 360 lámpái gondoskodnak.

Az étkező mennyezeti gerendáira az Il Pezzo Mancante 3 Endless Chandellier led-modulokból álló sárgaréz csillárja került, ami végtelen hosszúságúra bővíthető. A márványlapos étkezőasztal körül a Baxter Colette székei sorakoznak. 

A ház többi tágas helyisége is ikonikus darabokkal levegősen berendezett szoba, melyekben a Bonaldo, a Molteni&C és a Baxter modelljei tűnnek fel.

A tágas, világos nappali központjába a Baxter Chester Moon szófája és foteljei kerültek, mögöttük Antonio Citterio Repos&Ottomanja, amit a Vitra számára tervezett. Bár a ház terei nincsenek túlzsúfolva, hangsúlyos jellegük révén ezek a bútorok mégis élettel töltik meg a tereket, és a remekül összeválogatott designer bútorok és kiegészítők úgy repítik vissza a toszkán villát annak fénykorába, hogy közben egy rendkívül modern, élhető, egyedi enteriőrt hoznak létre.

Még több kép a galériában.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Totális térélmény

Totális térélmény

Az Év háza 2022 Családi ház kategória fődíjasa és a Budapest Építészeti Nívódíja 2022 dicséretben részesült épülete, a Kettőpera Stúdió által tervezett A15 villa.

Janus-arcú villa

Janus-arcú villa

Precíz tömegjátékok. 

A kifinomult elegancia ébredése

A kifinomult elegancia ébredése

Az este’r partners koncepciója szerint valósul meg Buda legújabb villaparkja.

Hirdetés