Hirdetés
  • 2022-09-21 09:00
  • Deco

Üdülés egész évben

Ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos villa Remeteszőlősön.

A remeteszőlősi villában minden évszakban olyan hangulat uralkodik, mint egy nyaraláson: a kint és bent egymásba fonódik, a természetes anyagok pedig a szürke és kék hűsítő árnyalataival egészülnek ki. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/4-es lapszámából.
 


Remeteszőlős Magyarország legkisebb, mindössze 2,89 négyzetkilométeres települése. Tökéletes kiindulópontja a Budai-hegységbe vezető túraútvonalaknak, miközben a fővárosból is könnyedén elérhető távolságra fekszik.

A kevesebb mint két év alatt, a Horizont4 építésziroda és Berger Házak tervezésében megépült villa intelligens funkciói maradéktalanul kielégítik a modern kor igényeit, míg a természetes anyaghasználat organikusan a környezetéhez kapcsolja az épületet. Ugyanis az impozáns, négyfős családi ház a község legmagasabb pontján, az erdőbe ékelve helyezkedik el: egyik oldalról a sűrű, buja természetre, másik oldalról a lankás tájra nyílik kilátás. A hatalmas üvegfelületek pedig minden irányból fénnyel töltik meg az épületet – ezt a világosságot és természetközeliséget igyekezett maximálisan kihangsúlyozni a belsőépítészeti vízió.
 


Harrer Norbert Noam, belsőépítész már több projekten dolgozott együtt a megrendelővel, akinek korábbi otthonát is ő tervezte. Közvetlenül a telek kiválasztása után csatlakozott a munkafolyamatokhoz, és végigkísérte a teljes kreatív koncepció megalkotását. Közreműködött az építészek munkájában, részt vett a kert és a terasz kialakításában, ő tervezte az összes egyedi, beépített bútort, valamint az enteriőrök komplett dekorációjáért és a művészi igényességű világítástechnikáért is ő felelt.

A ház lelke a világítás, ami a természetes fény mellett izgalmas hatásokkal gazdagítja a tereket. A technikai és design lámpákon túl, szoborszerű kompozíciók teszik látványossá a letisztult enteriőrt.


Célja egy olyan otthon kialakítása volt, ahol az utazást kedvelő tulajdonos pár és ikerfiaik egész évben úgy érezhetik magukat, mintha épp üdülnének. Ezt szolgálja a hatalmas terasz és a medence, valamit az enteriőr letisztult vonalvezetése és hűsítő atmoszférája is.

A fiúk barátságos és világos szobái szándékosan nem lettek túlzottan gyerekesek, hogy kiállják az idő próbáját.

 

A természetes fa és kő kontrasztját hideg árnyalatokkal egészítette ki, amik a medence kékjére reflektálnak, a rideg textúrákat pedig a legtöbb helyiségben puha felületekkel, például plüssel, bársonnyal és süppedős kanapékkal ellensúlyozta. A végeredmény ízig-vérig kortárs és modern ugyanakkor otthonos lett.

 

Alapterület: 400 m2
Helyszín: Remeteszőlős
Tervező: Harrer Norbert Noam, Noam Arts

 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Csoda az erdő mélyén

Csoda az erdő mélyén

Sergej Makhno corten acéllal burkolt villája Ukrajna erdőségében.

Modern villabelsők francia felkérésre
  • 2022-02-07 09:00
  • Deco

Modern villabelsők francia felkérésre

A Szépség Metropoliszának közelében, azaz Párizs elővárosában áll ez a nemrégiben alapított villa, amelynek enteriőrjeit egy fiatal magyar tervezőnő koncepciója szerint alakították át példamutató gyorsasággal, magas színvonalon.

Best of Deco 2021 | Ahol az álmok születnek
  • 2022-01-02 09:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Ahol az álmok születnek

Visszatekintve az elmúlt évre Szász Kati, a Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Morvay&Morvay M2 DESIGN PROJECT által tervezett gödi villa az OCTOGON DECO 2021/5 számából.

Hirdetés