Indul a közönségszavazás!

Lezárult a 2024-ben az Év Tájépítésze díjra benyújtott pályaművek értékelése, A közönségszavazatokat 2024. május 2. éjfélig várják a szervezők. A díjat a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, Wienerberger Téglaipari Zrt. a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. jogutódjaként és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította 2011-ben. Idén 12. alkalommal adják át a díjat, a külsőségeiben is megújult díjátadó gála időpontja: 2024. május 3. A gálán a megszokott laudáció helyett Zöldi Anna és Zsuppán András újságírók faggatják majd a jelölteket a közönség előtt. 

 

Magyar Nemzeti Múzeum pályázati terv, Stehli Zoltán

 

 A 12. alkalommal kihirdetésre került ÉV Tájépítésze Díj pályázatának döntősei 2024-ben ABC sorrendben:

1.     Csőszi Mónika, a Lechner Tudásközpont munkatársa

2.     Csuka Veronika, a Magnolia Art Kertépítő Kft. tervezője

3.     Steffler István, a Garten Stúdió Tájépítész Iroda vezető tervezője

4.     Stéhli Zoltán, a Garten Stúdió Tájépítész Iroda tervezője

5.     Szalkai Adrienne, a FŐKERT vezető tervezője

Csőszi Mónika munkájaCsuka Veronika: Mezítlábas tanösvény Csopakon
Budapest, Néprajzi Múzeum, tetőkert terv: Steffler IstvánPünkösdfürdő park, Budapest, terv: FŐKERT, Szalkai Adrienne

 

Idén a következő zsűri bírálta el a pályázatokat:

Dr. Gergely Erzsébet CSc tájépítész, az Ormos Imre‐emlékérem díjazottja 2023-ban, az Országos Környezetvédelmi Tanács főtitkára, a zsűri elnöke; Balogh Andrea tájépítész, a 4D tervezőiroda vezető tervezője, az Magyar Tájépítészek Szövetségének alelnöke, a Magyar Építész Kamara Táj‐ és Kertépítész Tagozatának delegáltja; Herczegné Ghyczy Zsuzsanna okleveles táj- és kertépítész, MBA, A MAKEOSZ és a Fejér Megyei Építész Kamara elnökségi tagja, a MAKEOSZ delegáltja; Kiss-Gál Zsuzsanna DLA a MOME delegáltja; Tóth Eszter tájépítész, Dunakeszi Város főkertésze, a MÖFÖSZ delegáltja; Juhász Gábor a Wienerberger Zrt projektmenedzsere; Dr. Sárospataki Máté tájépítész, egyetemi docens, a MATE Kertművészeti és Kertépítészeti Tanszék vezetője; Takács Edvárd tájépítész, a 2023 Év Tájépítész díj győztese; Tóth Attila okleveles tájépítész mérnök, az IFLA EUROPE delegáltja A Szlovák Építész Kamara tagja, egyetemi docens, a Szlovák Mezőgazdasági Egyetem Tájépítészet Intézet vezetője; Vincze Attila  Mőcsényi Mihály díjas tájépítész, a Magyar Tájépítészek Szövetségének elnöke és delegáltja.

 

A közönségszavazáson szavazni bárkinek lehet, a szavazás május 2-án éjfélkor zárul le. A közönségszavazás felülete ITT érhető el!

 

Izgalmas böngészést a pályázati anyagok között, és szorgalmas szavazást kívánnak a szervezők és a pályázat támogatói: Magyar Tájépítészek Szövetsége, Magyar Építész Kamara Táj és Kertépítészeti Tagozata, Wienerberger zRt., a Semmelrock gyártója. Reméljük, minél többen találkozunk a díjátadó gálán május 3-án a B32 Galéria-és Kultúrtérben (11. kerület, Gárdonyi tér) 18 órától.

 

forrás: sajtóanyag

 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Év háza 2022: Indul a közönségszavazás!

Év háza 2022: Indul a közönségszavazás!

Melyik családi ház és középület tetszik Önnek a legjobban?

Szavazz az Év Épületére!

Szavazz az Év Épületére!

Az Archdaily listáján eddig 15 magyar épület szerepel.

Elindult az Év háza közönségszavazás

Elindult az Év háza közönségszavazás

Két kategóriája egy-egy nyerteséről dönthet a publikum.

Hirdetés