A BME 5. nemzetközi építészeti, tájépítészeti, várostervezési és tervezési doktori/posztdoktori konferenciája

A DOCONF2023 az 5. nemzetközi doktori és posztdoktori konferencia az építészet, tájépítészet, várostervezés és -tervezés területén, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki Kar Várostervezési és Formatervezési Tanszéke szervez. A kétévente megrendezésre kerülő esemény célja, hogy elősegítsék az építészeti és urbanisztikai doktori intézmények közötti együttműködést, és a posztszocialista városi örökséggel kapcsolatos sajátos kutatási területeiken keresztül próbálják segíteni a jövő tudós generációjának akadémiai hálózatépítést. 


A DOCONF sorozat áttekintést nyújt a folyamatban lévő doktori kutatásokról, amelyek középpontjában a közép- és kelet-európai és a posztszovjet ázsiai városok örökölt városfizikai kontextusával kapcsolatos városi kihívások állnak. A meghívottak között szerepelnek építészetre, várostervezésre vagy tájépítészetre szakosodott doktoranduszok, jelöltek és posztdoktori kutatók (2017. január 1. után szerzett PhD vagy DLA fokozattal). 

Az esemény egyrészt lehetővé teszi a fiatal kutatók és oktatók számára, hogy hasonló tudományos háttérrel rendelkező, releváns nemzetközi közösséget találjanak és építsenek, másrészt hatékony oktatói és tanulási tevékenységként is. Absztrakt és teljes dolgozatírás, személyes prezentáció, nyílt beszélgetés és dupla lektorálás fejleszti a résztvevők készségeit és kompetenciáit. 
 

Megnyitó: 2023. október 5.

Esemény időpontja és helyszínei:
2023.10. 5-6. : BME, 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. / 2.emelet  10-es terem
2023.10.7. : KÉK, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

További információ az eseményről: ITT

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Cuki szőrzetek, fura szerzetek

Cuki szőrzetek, fura szerzetek

Programok a Múzeumok Éjszakáján, ajánlásunkkal

Generációs minták az építészetben

Generációs minták az építészetben

Május 16-án 18 órai kezdettel újra InterMÉSZ az Építészek Házában

Olasz design az épületautomatika világában
  • 2023-05-12 14:13
  • Deco

Olasz design az épületautomatika világában

Stílus és innováció – rendezvény belsőépítészeknek

Hirdetés