A Skanska mintegy 29 millió eurós befektetéssel valósítja meg a Budapest 13. kerületében található 14.000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisát. 

A Skanska mintegy 29 millió eurós befektetéssel valósítja meg a Budapest 13. kerületében található 14.000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisát. A Skanska számára kulcsfontosságú a dolgozók egészségének és jóllétének fokozott elősegítése az épített környezeten keresztül: a Nordic Light Triót a WELL minősítés követelményeinek megfelelően tervezték.

A korábban átadott és sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumot befejező épület építési munkái megkezdődtek, 2020 II. negyedévében pedig várhatóan át is adják azt. A terveket a Paulinyi-Reith & Partners készítette. A Nordic Light 2016-ban megnyitott 26.200 négyzetméteres első két épülete a harmadik fázis révén 14.000 négyzetméterrel bővül. Az Árpád híd közelében, a Váci úti irodafolyosón található irodaház könnyen megközelíthető az M3 metróval, számos trolibusszal és az 1. villamossal. A belváros 10-15 perc alatt elérhető tömegközlekedéssel vagy gépkocsival.

Mint minden Skanska fejlesztés, az irodakomplexum befejező épülete is a fenntartható fejlődés elveit és a környezettudatosságot figyelembe véve épül. A Nordic Light Trio WELL minősítésre törekszik és a teljes komplexumban  rendelkezésre álló fenntartható megoldások révén hozzájárul az ökológiai lábnyom minimalizálásához és a működési költségek csökkentéséhez.

A dolgozói jóllét növelését az épület további számos előnye biztosítja majd: 2.400 négyzetméteres parkosított, multifunkcionális és a nagyközönség számára is igénybe vehető kert, kerékpártároló és a hozzá kapcsolódó öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint töltővel felszerelt parkolók elektromos autók számára. A vállalat skandináv hagyományait őrizve, a hangulatos lobby kellemes találkozóhelyet és kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani az odaérkezőknek. A Skanska beépített többfunkciós épület applikációja a mindennapi munka kényelmét növeli. A felhasználók telefonjaik segítségével léphetnek be az irodába. Az applikáció rendszámfelismerő rendszer segítségével engedélyezi a garázsba való behajtást, továbbá a tárgyalások megszervezése során egy időben lehetséges egy virtuális QR belépő kiállítása is a vendég számára. Az alkalmazás olyan fenntartható kezdeményezésekre is ösztönöz, mint például a telekocsi. A bérlők adminisztrátorai számára kialakított webportál különféle elemzések szolgáltatásával segíti elő a döntéshozatalt.„A Skanska projektek a következő bérlői generáció igényeit figyelembe véve készülnek. Minden egyes fejlesztésünk fő iránya az innovatív és fenntartható megoldások alkalmazása, a ma és a holnap munkavállalói elvárásainak teljesítése. A Nordic Light Trio tervezésekor a dolgozói jóllét elősegítése is elsőszámú szempont volt, Magyarországon ez lesz az első WELL minősítésű projektünk. Ezzel az utolsó fázissal teljes lesz az irodakomplexum, ami a kényelmes és hangulatos lobbyjának köszönhetően ízelítőt nyújt a svéd vendégszeretetből egyben eredményes beszélgetésekre inspirál és ösztönöz.”- mondta Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rangos elismerés a Skanska Magyarország központjának belsőépítészetéért

Rangos elismerés a Skanska Magyarország központjának belsőépítészetéért

German Design Award díjat nyert a Nordic Light irodakomplexumban található iroda.

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Mármint a magyarországi dolgozók kétharmada. Kertet és fitnesztermet szeretnének.

Eladták a Nordic Light Trio irodaházat egy dél-koreai befektetési alapnak

Eladták a Nordic Light Trio irodaházat egy dél-koreai befektetési alapnak

A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett épület 98%-át már kibérelték.

Hirdetés