A közönségszavazást meghosszabbítják, a díjakat csak 2021-ben adják majd át.

A járványhelyzet következtében a november 21-re tervezett 16. Média Építészeti Díja elmarad – írta a gálát szervező Építészfórum. A díjátadót a lezárások megszünése után, a legszigorúbb egészségügyi szabályok betartásával szervezik újra, várhatóan 2021 elején.

Jó és rossz hírek is érkeztek az Építészfórum szerkesztőségéből: idén mintegy kétezer értékelés futott be a MÉD Közönségszavazás keretében, ez pedig egyedülálló a díj történetében. A rossz hír, hogy a november 21-re tervezett online díjátadó ünnepséget a kormány jelenlegi védelmi intézkedései értelmében el kell halasztaniuk, hogy sokkal biztonságosabb időkben tarthassák meg, remélhetőleg a jövő év elején.

Amint lesz új időpontja a gálának, az Építészfórum – miként lapunk is – azonnal értesíti az olvasókat, a versenyzőket és a szakmát.

Fontos, hogy a halasztással kitolódott a Közönségszavazás végső határideje: eredetileg november 15. éjfél volt, és „még az utolsó percekben is rengeteg értékelés érkezett, az idei évben összesítve ráadásul több, mint eddig bármikor” – jegyezte meg az Építészfórum. Éppen a nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel, november 22. éjfélig kitolták a határidőt, így „a mezőnyt továbbra is értékelhetik, melynek összesített adatait a Telex felületén nemsokára elinduló Épületek kategóriára fókuszáló közönségszavazás eredményeivel fogunk összesíteni, a nyertes kilétéről azonban csak a gála új időpontjában hullik majd le a lepel.”

A kényszerszünet ellenszerének ugyanazt tanácsoljuk, amit a fórumos kollégáink is: nézzék át újra a döntősök mezőnyét, majd fontolják meg, hogy 1-től 10-ig milyen jelentőséggel bírnak az ország legizgalmasabb építészeti projektjei: Közönségszavazás itt!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elhalasztják az idei MÉD gálát

Elhalasztják az idei MÉD gálát

A közönségszavazást meghosszabbítják, a díjakat csak 2021-ben adják majd át.

A MÉD-ért versenyeznek az év legjobb épületei és tervei

A MÉD-ért versenyeznek az év legjobb épületei és tervei

Íme a Média Építészeti Díja 2020 döntősei, illetve a közönségszavazáson részt vevő alkotások.

Változatos egység budai környezetben

Változatos egység budai környezetben

Az SA43 társasház projekt.

Hirdetés