A szürke szín levetkőzte a komor hangulat bélyegét.

A szürke szín már sok arcát megmutatta: manapság irodák, lakóházak és középületek gyakorta pompáznak az elegáns szürkében legváltozatosabb árnyalataiban. A szürke szín tehát már régen levetkőzte a komor hangulat bélyegét. Ezért a Guardian Glass egy új, semleges megjelenésű, dupla ezüstréteggel ellátott napvédő üveget mutatott be, mely jól illeszkedik a mai, ablakokra és üveghomlokzatokra jellemző építészeti tendenciákhoz.

A Guardian Glass termékét az építészek igényeinek felmérése után, azokat szem előtt tartva, valamint a korábbiakban említett irányvonalhoz igazodva fejlesztette ki.

„A megjelenésen kívül a teljesítőképességet is javítottuk, hogy az előnyös tulajdonságok olyan kivételes kombinációját állítsuk így elő, amely lehetővé teszi az építészek számára, hogy az épületet a környezeti és éghajlati tényezőkhöz pontosan igazodva tervezhessék meg, és az épület használóinak kényelmét optimálisan kiszolgálva választhassák meg a külső térelhatárolókat.” – mesélte az új termékről Nicolas Gouzou, a Guardian Glass Europe termékmenedzsere.

Azt is elmondta, hogy az építészek Európa-szerte egyre kevésbé keresik a zöldes árnyalatú üveghomlokzatokat, inkább olyan üvegmegoldásokat részesítenek előnyben, amelyek semleges szürke megjelenésükkel elegánsabb, kifinomultabb látványt adnak az épületnek.

A Guardian SunGuard® SuperNeutral™ (SN) 63 nemcsak összhangban van a mai építészeti tervezési tendenciákkal, de kiváló hőszigetelő képesség (Ug érték = 1,0 W/m2k kétrétegű üvegezés és 0,5 W/m2K háromrétegű üvegezés esetén), magas fényáteresztő képesség (63% kétrétegű hőszigetelő üvegezés esetén és 56% háromrétegű üvegezés esetén), valamint kiváló naphővédelem (33% kétrétegű üvegezés és 30% háromrétegű üvegezés esetén) jellemzi. Továbbá a külső fényvisszaverődés nagyon alacsony (12% kétrétegű üvegezés és 14% háromrétegű üvegezés esetén) és természetes, alacsony a belső fényvisszaverődés (16% kétrétegű üvegezés és 19% háromrétegű üvegezés esetén).
Ezen teljesítmény-jellemzők biztosítják, hogy két- és háromrétegű üveggel szerelt ablakok és homlokzatok esetén is a SunGuard SN 63 kiváló választás.

A SunGuard SN 63 edzhető és nem edzhető változatban is elérhető.

A Guardian Glass folyamatosan tökéletesíti és fejleszti a SunGuard bevonatos napvédő üvegtermékeinek palettáját, hogy a lehető legjobban kielégítse az építészek és tervezők igényeit.

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

 

Forrás: www.guardianglass.com

Fénykép: Bartosz Makowski
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felhőkig érő ráncfelvarrás

Felhőkig érő ráncfelvarrás

Felújítások sora zajlik a posztmodern 550 Madison toronyházban.

Nyers beton és tiszta üveg az ünnepi asztalra (X)

Nyers beton és tiszta üveg az ünnepi asztalra (X)

Ikonikus bútorok – beszélgetés Jászay Elizabettel, a Ligne Roset hazai üzletvezetőjével. Kilencedik rész.

Hirdetés