Hirdetés

Skanska: 30 év innováció és fenntartható megoldások a magyar ingatlanpiacon.

A munkahelyi jóllét, a zöld és fenntartható megoldások fontossága folyamatosan növekszik a nemzetközi ingatlanpiacon. A Skanska megoldásai ezen a területen olyan jövőbiztos munkahelyeket teremtenek, melyek innovatív, kényelmes, de mindenekelőtt egészséges környezetet biztosítanak a munkavállalók számára. 

A Skanska, a világ egyik vezető építőipari és ingatlanfejlesztő vállalata, amely 2017-ben ünnepli 30. évfordulóját a magyar piacon, és ezen időszak alatt a cég fenntartható növekedést ért el. A vállalat az elmúlt 30 évben mintegy 216.000 négyzetméternyi kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett, amelyből jelenleg 36.000 négyzetméter áll fejlesztés alatt. A Skanska nevéhez olyan épületek fűződnek, melyek a budapesti látkép ikonikus elemeivé váltak, többek között az East-West Business Center, a West End Business Center, a Science Park, a Light Corner, a Népliget Center, a Green House vagy a legújabb átadott projekt, a Nordic Light. 2018-ra pedig elkészül az új Mill Park irodakomplexum, mely többek között – összhangban a Skanska munkahelyi jóllétre fókuszáló kezdeményezésével – multifunkcionális kertet, kültéri fitnesz, továbbá asztali foci és asztali tenisz lehetőségeket kínál majd. 

A vállalat növekvő potenciált lát a magyar ingatlanpiacon, bízva abban, hogy ez a pozitív tendencia folytatódik a bérbeadás és az ingatlanfejlesztés terén a jövőben is. ,,A következő néhány év dinamikus időszak lesz az iparág és a Skanska számára is. Látható, hogy egyre több vállalat keres zöld és innovatív megoldásokat kínáló irodákat. Az új projektek célja, hogy olyan jövőbiztos irodákat hozzunk létre, amelyek inspiráló, tevékenység alapú környezetet teremtenek a bérlők számára, különös tekintettel az ott dolgozó emberekre és arra, hogy ők jól érezzék magukat az irodájukban. A mai világban a digitalizáció rendkívül fontos szerepet játszik, éppen ezért egy épület applikációt fogunk bemutatni a Mill Park projektünknél és a további fejlesztéseinknél, mely olyan különféle funkciókat biztosít a bérlők számára, mint többek között a concierge szolgáltatás, vagy az ételrendelés" – emelte ki Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország és Románia ügyvezető igazgatója. 

Köztudott, hogy környezetünk, amelyben időnk nagy részét töltjük, hatalmas hatással van közérzetünkre és produktivitásunkra. Ha úgy érezzük, hogy a munkakörnyezetünk kényelmes és megfelel minden olyan igénynek, amelyet munkánk megkövetel, az inspiráló lehet és növelheti munkánk hatékonyságát. A munkavállalók munkahelyi jóllétének érzetét fokozhatja, ha nagyobb figyelmet fordítunk a megfelelő levegőminőségre, a kényelmes megvilágításra és hőmérsékletre, valamint az alacsony zajszintre – csak hogy néhányat említsünk. Az iroda belsejének kialakítása ergonómikus, testreszabható irodabútor-megoldásokkal, mint például az állítható magasságú asztalok, vagy a folyamatos ülőmunka negatív hatásának minimalizálására irányuló tevékenységek elősegítése mind hozzájárulhat a dolgozók munkahelyi jóllétéhez. A Skanska célja a jövőbiztos irodákkal olyan munkahelyi környezet megteremtése, amely hűen tükrözi a cég munkahelyi jóllét kezdeményezését és azokat az innovatív megoldásokat, amelyek segítségével a Skanska úttörő szerepet tölt be az ingatlanpiacon.

Ennek megfelelően a Skanska új székhelyét is a munkavállalók munkahelyi jóllétének figyelembe vétele mellett hozta létre a Nordic Light irodaházban. A tevékenység alapú iroda által növekedhet a kommunikáció, a kreativitás és az együttműködés a cégen belül. Az irodai központi részén létrehoztak egy nyitott teret, mely otthont ad a hivatalos és informális megbeszéléseknek. Az olyan zöld és fenntartható megoldások, mint a növényszigetek a biofilikus kialakítás kapcsán, a relaxációs helyiségek vagy az asztalitenisz lehetőségek mind segítenek az alkalmazottak munkahelyi jóllétének növelésében. 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Miért fontos a munkahelyi jóllét népszerűsítése?

Miért fontos a munkahelyi jóllét népszerűsítése?

A Skanska az Egészség- és Munkavédelmi Héten a jóllétre fókuszált.

Skandináv minimalizmus, letisztult formavilág

Skandináv minimalizmus, letisztult formavilág

Egyszerű formavilág, funkcionális térhasználat: a Nordic Light Trio.

Hirdetés