Hirdetés

Budapest részvételi költségvetés ötleteire kell voksolnia ehhez.

Budapest részvételi költségvetési ötleteire július végéig lehet szavazni. Összesen 53, körülbelül hárommilliárd forint értékű fejlesztési projekt közül lehet választani, három kategóriában: Zöld Budapest, Gondoskodó Budapest és Budapest Mindenkié. És a szavazáshoz egy társul egy meglehetősen különleges sorsolás is.

Budapest a 2020-as költségvetésben egymilliárd forintot különített el a fővárosiak által kijelölt ötletek, fejlesztési célok megvalósítására. A részvételi költségvetést három csoportra osztották: az egyikre félmilliárd forintot biztosítanak, és az ebben szereplő projekteknek egész Budapestet, vagy legalább három kerületet érintenek. Ebben a csoportban két projektet lehet kiválasztani, és ezekre maximum 250-250 millió forintot különítenek el. A másik két csoportba, amelyek keretösszege 250-250 millió forint, szociális, illetve zöld projektek kerülnek. Az egyes projektekre legfeljebb 50 millió forint nyerhető el. 

Az F4 műtárgy mélyén – Forrás: BKV Vlog / Youtube

A szavazásra bocsátott ötleteket a civilekből álló részvételi költségvetés tanácsa választotta ki. Voksolni július 31-ig lehet az otlet.budapest.hu oldalon. Mindenki, aki a határidőig leadja szavazatát, részt vehet egy sorsoláson, melynek keretében

20 fő kap lehetőséget arra, hogy Budapestnek egy, a közönség elől elzárt, legendák övezte területére, a Rákosi-bunkerként is ismert objektumba lépjen be.

A 2-es metró alagútjából nyíló földalatti óvóhely hivatalos elnevezése F4 műtárgy, egy korábban szigorúan titkos, 16 emelet mély, 3500 négyzetméteres, 2200 ember befogadására alkalmas, atomtámadás esetén is használható bunker, ami jelenleg a BKV Zrt. tulajdonában áll – írta a Városháza közösségi oldala.

Aki új regisztrációt készít, annak annak külön kérik a beleegyezését a nyereményjátékon való részvételre. Aki korábban regisztrált, azt a Városháza e-mailben értesítette a nyereményjátékról. A sorsolást a szavazás lezárta után tartják, a nyerteseket e-mailben értesítik. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

100 szóban Budapest – idén is indul történetíró pályázat

100 szóban Budapest – idén is indul történetíró pályázat

A legjobb 12 történethez kortárs grafikusok készítenek majd illusztrációkat.

Felhőkarcolót állított Budapest szívébe egy algoritmus

Felhőkarcolót állított Budapest szívébe egy algoritmus

Másodpercek alatt végtelen számú teljesen különböző változatot hoz létre az ANTitecture algoritmusa. 

Szívószálmentes fedőt hoz Magyarországra a Starbucks

Szívószálmentes fedőt hoz Magyarországra a Starbucks

Újfajta, szívószálmentes fedők a magyarországi Starbucks kávézókban.

Hirdetés