A bulvárlapok a Facebook közösségekkel karöltve lobbiznak azért, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak a polgármester.

Hatalmas eredményt ért el az elmúlt hónapokban New York városának hajléktalanokat segítő szakszolgálata (City’s Department of Homeless Services): a hajléktalanszállókról mintegy 10000 embert helyeztek át az üresen álló szállodai szobákba, hogy megakadályozzák a koronavírus elterjedését a hajléktalanok közösségében. Los Angelesben ez a szám meghaladja a háromezret, összességében pedig mintegy 15 000 szobát nyitottak meg a hajléktalanok előtt országszerte. 

A bulvárlapok és egyes Facebook csoportok agresszív nyomásgyakorlásának köszönhetően Bill de Blasio polgármester most azt fontolgatja, hogy véget vet ennek a gyakorlatnak, és visszaköltözteti az embereket a szállókra. A kritikusok szerint ennél rosszabb időzítést nem is választhatott volna a polgármester. Egyfelől a koronavírus, amely eddig 170 000 emberéletet követelt Amerikában, várhatóan újból erőre kap, másfelől egyre több a munkanélküli és hamarosan a kilakoltatási moratórium is véget ér, amelynek következtében még több ember kerülhet az utcára.

 A #HomelessCantStayHome nevű érdekvédelmi csoport azt kéri a városvezetőtől, hogy ne engedjen a nyomásnak, inkább nyisson meg 30 000 szobát a hajléktalanok előtt, és kövessék ezt a példát más nagyvárosok is.

#HomelessCantStayHome szerint a moratórium lejárta után New Yorkban mintegy egymillió bérlő veszítheti el otthonát. Bár a lakbérek fizetését április és június között befagyasztották, a kilakoltatási moratóriumot pedig októberig kitolták, márciusban mintegy 200000 kilakoltatási kérelmet nyújtottak be, amelyek végrehajtása és a bérlők fizetésképtelensége lakhatási katasztrófával járhat.

Forrás: Curbed




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Párisi Udvar felér egy időutazással

A Párisi Udvar felér egy időutazással

Korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet.

Könyvtár és hotel lett az elhagyatott kínai vályogházból

Könyvtár és hotel lett az elhagyatott kínai vályogházból

Az építészirodát azzal bízták meg, hogy alakítson ki az épületből egy 20 fő elszállásolására alkalmas hotelt, amely egyben könyvtár is.

Videón Szolnok első ötcsillagos szállodája

Videón Szolnok első ötcsillagos szállodája

A 120 szobás hotel a vízisporttelep mellé épül, a látványtervekről videón mutatott be a város.

Hirdetés