Hirdetés

Lassíts és hagyd hogy megtörténjen – ezt üzeni a DOT for You a papír szerelmeseinek

Megjelent az ikonikus IRKA határidőnapló kilencedik kiadása a DOT for You magyar papírmárka – gondozásában. Az IRKA 2024 több mint határidőnapló. Egy egész évre szóló élmény. Zen és minimalizmus. Letisztult design és kimagasló minőség.


Az IRKA egy minimalista prémium naptár, heti tervező és notesz egyben, ami évről évre új designt kap Baglyas Erika képzőművész, a márka alapítójának, tervei alapján Timár Benedek és Kreschka Ilka grafikusokkal együttműködésben.


A DOT for You csapata könyvkötőkkel, nyomdákkal és kreatív műhelyekkel együttműködve hozza létre évről évre különlegesen szép, művészi értékkel bíró termékeit, melyek tavaly az Iparművészeti Múzeum kortárs gyűjteményébe is bekerültek.

A repertoárjukban szerepelnek csodaszép bullet journal füzetek többféle színben, dátum nélküli tervező, öröknaptár, tematikus művészeti nyomatok és képeslapok is. A márka minden terméke saját tervezésű, létrejöttük lokális munkaerőre és erőforrásokra épül, FSC és EU Ecolabel minősítéssel rendelkező papírból és alapanyagokból készül Magyarországon. 
 

 
A tömegtermelés rutinműveletei helyett a tradicionális nyomdai és kötészeti eljárásokban hisznek, ezeket ötvözik a legújabb fenntartható alapanyagokkal. Sokat kísérleteznek, kis szériákban dolgoznak, nagy figyelmet fordítva az apró részletekre, a magas minőségre és a vásárlói elégedettségre.

Az évek során már szinte a DOT for You védjegyévé vált, hogy a noteszeken, papír tárgyakon minden grafikát prégeléssel jelenítenek meg. A prégelés egy igen nemes tradicionális nyomdai díszítőtechnika, a magasnyomás egy fajtája. Az IRKA 2024 ragyogó könyvborítója is tükrözi ezt, amin a Napra/Holdra emlékeztető arany kör tűnik fel.

Az IRKA 2024 designját a japán kintsugi több száz éves művészete inspirálta. A kintsugi a törött kerámiák összeragasztásának egy speciális módja. A kintsugi szó jelentése „arannyal való egyesülés”. A kintsugi filozófia lényege, hogy nem rejti el a törést, a hibát, a sérülést, hanem elfogadja a tökéletlent. 
 


A kintsugi művészete egy olyan világnézethez kapcsolódik, amelynek középpontjában a mulandóság, a tökéletlenség és az egyszerűségben rejlő szépség elfogadása áll. Az IRKA 2024 határidőnapló designján keresztül a márka üzenete az, hogy

értékeljük és fogadjuk el saját magunkat és a döntéseinket a hibákkal együtt, mert egyes dolgoknak meg kell történni, más dolgoknak nem.

Újdonság, hogy az alapvetően heti kiosztású, sorszámozott IRKA határidőnapló idén 2 féle belső elrendezéssel is elérhető. Az oszloposan jegyzetelő hívők és a vízszintesen, szabadon firkálók is megtalálják a számukra kedves verziót. A méret és terjedelem 9 éve ugyanaz maradt, 14x18 cm, 224 oldal. A 180 fokban síkra nyíló IRKA 2024 tartalmaz éves-, havi- áttekintőket, heti elrendezésű oldalpárokat és plusz pontozott jegyzet oldalakat, 2 db jelzőszalagot és papír zsebet. A borító színét és anyagát minden évben az új designhoz igazítják, idén különleges impregnált, vászon textúrájú anyagot választottak elegáns szatén fekete és gyöngyház fehér színben.
 

 

Ha szeretnél egy igazán rendkívüli naplót, ami egész évben elkísér, nézd meg az IRKA 2024 kollekciót a DOT for You webshopjában


 

DOT for You | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A békéért, szeretettel

A békéért, szeretettel

A DOT for You kampánya egy jó ügyért.

Kezdd optimistán 2021-et az ezerszínű holddal vagy a Budapest-Bécs notesszel!

Kezdd optimistán 2021-et az ezerszínű holddal vagy a Budapest-Bécs notesszel!

Az új jegyzettömb és határidőnapló designjában a kör és az ezer színben játszó Hold jelenik meg.

ELASTIC SCALE | Kőszeghy Flóra kiállítása

ELASTIC SCALE | Kőszeghy Flóra kiállítása

Szeptember 13-án a FUGA-ban nyílik meg az építész-képzőművész legújabb kiállítása

Hirdetés