Az RM58 fotel a lengyelek abszolút design ikonja – és most sok idő után újra gyártják.

Ha egy lengyellel beszélsz, és arra kéred, mondjon egy igazán ütős lengyel design ikont, akkor 99,9%-os valószínűséggel a RM58 fotel lesz a válasz. Főleg most, hogy hosszú szünet után újra gyártják. És most itthon is beszerezheted a klasszikus bútort a Do Work jóvoltából.

A designberkekben ikonikussá vált lengyel fotel, melyet Roman Modzelewski 1958-ban tervezett, már a maga idejében is formabontónak számított, és nincs ez másképp mai szemmel sem.

Most újra életre hívták a modellt, de az eredeti szabadalmat tiszteletben tartva élvonalbeli gyártási technológiákkal ötvözték azt.

Az ügy háttere, hogy a Profim cégcsoport elkötelezett híve a fiatal vállalkozók felkarolásának és az ipari formatervezés újjáélesztésének, e két célkitűzés elegyeként pedig szakmai befektetője lett a fotelt gyártó Vzór márkának. A Profim tehát részt vesz a széria piacra dobásában, hozzájárultak a tervezési, technológiai és gyártási potenciálhoz.

Az új anyagok és ipari technológiák alkalmazása tette lehetővé a korábbi kézműves gyártási korlátok leküzdését: az eredeti 1958-as modell üveg és poliészter ötvözetéből készült, ezt most a jóval költséghatékonyabb polietilén váltotta fel.

Az RM58 modell négy változatban és több vázszerkezettel érhető el: a klasszikusok rajongóinak ajánljuk a magasfényű változatot, kültéri használatra az új matt designt, a szövetbevonatú fotelt, pedig azoknak, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a formaterv és kényelem között.

Fekete, sárga, zöld, türkiz, szürke és egy igazán vad piros tónusban gyártják – nekünk ez utóbbi a személyes kedvencünk. És Nektek?

További részletekért keresd a Do Work! csapatát!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újra kiadták a lengyel designpápa foteljét

Újra kiadták a lengyel designpápa foteljét

Az RM58 fotel a lengyelek abszolút design ikonja – és most sok idő után újra gyártják.

Az ülés története 90 percben

Az ülés története 90 percben

1800-tól foglalja össze az ülőbútorok történetét a Vitra filmje.

Bútorok, amelyek sosem mennek ki a divatból

Bútorok, amelyek sosem mennek ki a divatból

Le Corbusiertől Arne Jacobsenig megmutatjuk, milyen az időálló design. 

Hirdetés