Hirdetés

A végeredményből elég pontosan kiderül, mivel lehet tökéletesen brandingelni a városokat.

Croissant és az Eiffel-torony = Párizs; pizza és a Szabadság-szobor = New York; sör és a tv-torony = Berlin. A Traveloka nevű utazási iroda nemrég egy kísérletbe fogott: megkért száz embert, hogy készítsen rajzot egy-egy városról, a végeredményből pedig elég egyértelműen kiderült, miről azonosítjuk be ezeket a helyeket: az építészetükről és az ételeikről.

Ennél fogva tehát a Traveloka illusztrációi nem csak bájosak, de fontos információt is hordoznak. Az épített környezet és a gasztronómia toronymagasan meghatározza a különböző városokról szerzett tapasztalatainkat.

Ha belegondolunk, ez nem is meglepő: az Eiffel-tornyot évente hétmillió turista keresi fel, Egyiptomba 15 millióan látogatnak el a piramisok kedvéért – és mindannyiuknak ennie kell valamit.

A gizai piramisok - Fotó: Unsplash

Még a gonoszkás sztereotípiák is felszínre kerültek, nevezetesen Londonnal kapcsolatban a megkérdezettek rajzoltak Big Bent, London Eye-t, sőt még a Királynőt is, gasztro-élményt viszont semmit sem. Még különösebb Velence esete, amiről nemcsak étel, de épület sem jutott az emberek eszébe, helyettük mindent vitt a gondola. Legalább most már tudják, mivel lenne érdemes kampányolniuk, ha az óceánjárók közönségét lecserélnék szárazföldön érkezőkre: mondjuk a Rialto közelében elfogyasztott baccala mantecatóval.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyerekbarát város Budapest?

Gyerekbarát város Budapest?

Aki eljön a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiállítására, eldöntheti maga.

A jó cipő ívét idéző homlokzat

A jó cipő ívét idéző homlokzat

A 100 éves hamburgi családi vállalkozás új épületének koncepciója világos: a helyi téglaépítészet tradicionális látványa a családi vállalkozás múltját idézi, míg az épületet egyértelműen maivá teszi a vállalkozás modernségét szimbolizáló PREFA alumínium burkolat.

Izzó parázs ihlette homlokzat

Izzó parázs ihlette homlokzat

Miért is ne lehetne egy a funkciójában egyszerű épületet nem mindennapi designnal, bátran újraértelmezni?

Hirdetés