Kollab Kocka/The Rising Grid Collab Cube – Inspiratív alkotótér művészeknek a MaxCityben.

A MaxCity az idei Budapest Design Week idején, október 8-17. között lehetőséget kínált alkotóknak arra, hogy a Kollab kockát, azaz a The Rising Grid Collab Cube-t birtokba vegyék és a saját vizuális világukat egyedülálló módon megjeleníthessék olyan hazai ismert DJ-k zeneszámainak hatására, mint Dj Bootsie, PopMyEgo, Onakom, VENI, HA1K.

 

Az elmúlt év megmutatta, hogy mennyire könnyen korlátozhat minket bármilyen külső tényező szabadságunk megélésében. Hogy egyénként mennyire elszigeteltek és sérülékenyek vagyunk.

Ez a mentális állapot pedig ráirányította figyelmünket a kooperáció erejére, egyúttal rávezetett minket az alkotás alternatív formáira is. A MaxCity ennek a szunnyadó alkotás és kölcsönhatás iránti vágynak adott teret, hogy egy speciális kollaboráció révén sajátos és minden bizonnyal különleges produktumot hozzon létre.

 

 

A MaxCity önálló identitású, lüktető mini piacok egysége, tele világhírű formatervezők remekeivel. De itt a designt készen kapjuk, hiszen valahol valakik már tökéleteset alkottak. A Budapest Design Week idején izgalmas kísérletre invitálta a helyszín a hozzá ellátogatókat:

egy jövőbe mutató installáció közös megépítésére Rising Grid – The Collab Cube címmel.


 

A MaxCity csapata művészek bevonásával hozott létre olyan inspiratív alkotóteret, amelybe progresszív formákkal, színekkel és fényekkel tette le a tíz nap alatt felépülő tér alapkövét, és amelyet átengedett az érdeklődőknek, hogy a rendelkezésre álló eszközök segítségével bárki hozzátehessen valamit, és ezáltal ő maga is részesévé válhasson egy különleges alkotás megszületésének.

 

A művészetek egymásra hatását erősítendő az inspiratív állapotot zenei aláfestésként olyan etűdökkel fokozták, amelyeket hazai elektronikus zenészek és DJ-k – Dj Bootsie, PopMyEgo, Onakom, VENI, HA1K – írtak a kezdő installáció által ihletve, kifejezetten erre a célra. Ily módon a kísérlet arra is kiterjedt, hogy különböző zenei alkotók hogyan reflektálnak ugyanarra a vizuális hatásra a saját eszközrendszerükkel.


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Találkozások terei

Találkozások terei

Októberben újra Budapest Design Week.

Jön az első Placemaking Days Budapest

Jön az első Placemaking Days Budapest

Fókuszban a közösségi, fenntartható és inkluzív városi terek.

Építészet és design korszerű találkozásai | Budapest Design Week

Építészet és design korszerű találkozásai | Budapest Design Week

Várja a jelentkezéseket a legnagyobb hazai designfesztivál.

Hirdetés