Hirdetés

A GUBAHÁMORI elmagyarázza.

BudaPart beruházást elsősorban a MOL-torony kapcsán szoktuk emlegetni. Ezúttal a gigantikus méretekről váltsunk mikroléptékre, egészen pontosan a nagyfeszültségű vezetékek szigetelésére használt üveg és porcelán elemek párcentis átmérőjére. A magasfeszültség sercegésével kísért videóban a GUBAHÁMORI irodának a szomszédos transzformátor-állomás homlokzatára készült nyertes pályázata ürügyén kapunk Analógiák(-at) egy homlokzatra...

Budapest egyik legnagyobb transzformátor alállomása a Kopaszi-gát körül épülő BudaPart közvetlen szomszédságában található. A fejlesztő pályázatot írt ki az épület homlokzatának design-objectté történő transzformálására. Az ELMŰ alállomás homlokzatának átépítésére kiírt  meghívásos tervpályázaton a GUBAHÁMORI iroda nyerte az 1. díjat.

A szellemes homlokzat-design  5000 db porcelán, illetve üveg szigetelő felhasználásával varázsolja izgalmassá az ipari épület külsejét. A fejlesztés alatt álló homlokzat elemei, a kerámia szigetelők utalnak az épület múltjára.

A tervezők célja az volt, hogy új esztétikai értéket adjanak az ipari épületnek, amelyet korábban nem tartottak művészi objektumnak. A homlokzat az épülettömb kerülete mentén természeti formák és motívumok segítségével mesél el egy történetet. 

 

ELMŰ - analogies on an elevation from GUBAHÁMORI on Vimeo.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Two in two

Two in two

Szálloda és irodaház majdnem egyben: BudaPart Downtown

Konferencia a Balatonról egy vonaton? Kihagyhatatlan!

Konferencia a Balatonról egy vonaton? Kihagyhatatlan!

Balatorium Meetup - Átmeneti terek

Fermentált jövők

Fermentált jövők

A Trafó 25 ünnepség részeként kiürítik a kamrát

Hirdetés