A budapesti design szcéna informatív térképe. 

A Design Világnap alkalmából megjelent a Budapest Design Map negyedik, frissített kiadása, így a Budapestre látogatók első kézből értesülhetnek a főváros legfontosabb design tematikájú helyszíneiről, intézményeiről egy kisméretű, nyomtatott térkép és egy ingyenesen letölthető mobilalkalmazás segítségével.

A Budapest Design Map több mint száz budapesti lokációval - designboltokkal, bemutatótermekkel, műhelyekkel és szakmai intézményekkel - a városi designélet legátfogóbb turistakalauza. A kiadvány idei különlegessége, hogy a nyomtatott térkép fotói ún. kiterjesztett valóságot is rejtenek, melyek a Layar alkalmazás használatával fedhetők fel.

Fotó © Rácmolnár Milán 

Töltsd le az Androidra és iPhonera ingyenesen letölthető Layar alkalmazást! ​Olvasd be az AR logóval ellátott oldalakat!
Lapozz a képek között, kattints a videókért vagy navigálj el a márka FB vagy weblapjára!
A Budapest Design Map ingyenesen letölthető és offline módban is teljes funkcionalitásában működő mobilalkalmazása név, alkotóterület és lokáció alapján kereshető struktúrában mutatja be Budapest meghatározó designpontjait, míg online módban használva a praktikus útvonaltervező funkció garantálja a tájékozódást az egyes célpontok között. 

A Budapest Design Map nyomtatott kiadványa elérhető a város turistainformációs irodáiban, designüzleteiben és egyes belvárosi szórakozóhelyeken, a mobilalkalmazás letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból.

Fotó © Rácmolnár Milán

A remekül áttekinthető alkalmazást Tábori-Simon José grafikus tervezte, a fejlesztést a codebureau.hu végezte, a kiterjesztett valóság tartalmi elemeit a smartest.hu programozta. A Budapest Design Map a Design Hét Budapest kiadványa. A Design Hét Budapest védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft.

Fotók: Rácmolnár Milán

szöveg: Design Hét
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Valicsek Éva és Ildikó az NLXL számára tervezett Geometrikus tapétát, amely a Milánói Design Héten debütált, és már világszerte elérhető.

A lámpacsalád, ami életre szóló garanciát kínál

A lámpacsalád, ami életre szóló garanciát kínál

Nem álltak bele a trendekbe a Kermann díjnyertes ipari LED lámpáinak tervezői.

Mit találunk a legbelső térben?

Mit találunk a legbelső térben?

A szóközök jelentésével, ritmusával, szimbolikájával játszik a Csend Legbelül című installáció. 

Hirdetés