A frissen Spanyolországba igazolt hátvéd Bécsben nyitotta meg a DaRose éttermet.

A világhírű focista, David Alaba és testvére, Rose May két hete nyitotta meg a DaRose nevű új éttermét Bécsben. Az osztrák főváros gasztronómiai életének legújabb színfoltján magyar kreatív szakemberek dolgoztak: a konyhai koncepciót Sebestyén András séf dolgozta ki, a teljes design- és arculat kialakításáért a Socially gasztromarketing ügynökség felelt. 

Nemrég a Real Madrid csapatához igazolt világklasszis hátvéd, David Alaba és énekesnő testvére, Rose May Alaba Bécs feltörekvő negyedében, az Austria Campuson nyitotta meg éttermét, a DaRose-t, aminek teljes designkoncepciója hazai tervezők érdeme.

Oázis, ami kiszakít a valóságból

Sebestyén András séf és társtulajdonos felel a konyhai koncepció megálmodásáért: „Az étterem egyértelmű vízióval született: egyedit és izgalmasat kíván hozni az osztrák kulináris színtérre. Kortárs gasztronómiai élményt, ami kiszakít a mindennapokból legyen szó egy üzleti megbeszélésről vagy egy pezsgő éjszakáról. Mindezt a szingapúri-mediterrán konyha izgalmas ízeivel.” 

Az ételeken túl azonban a teljes arculat és a kialakítás is magyar csapat érdeme.

A tervezők nem ismeretlenek a hazai szférában sem, a teljes design- és arculat kialakításáért a Socially gasztromarketing ügynökség felelt, Ernst András közreműködésével, a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg.

A DaRose márkát megalkotó Socially küldetése egy logón túlmutató, egyedi atmoszféra megteremtése volt: Csontos Eszter art director szerint „egy olyan enteriőrre is kiterjedt, összetett arculat megalkotása volt a  célunk, ami egyszerre utal a konyha izgalmas eklektikájára és ábrázolja a névadó Alaba testvéreket is. Összhangban a hely progresszív szellemiségével született meg a belső tér ötlete, aminek betonhatású falain ugyanúgy működnek a felnagyított portrék, a gasztronómiai elemek és a hozzájuk tartozó, az ételek textúráira hajazó ecsetvonások, festékfoltok és fröccsenések is, mint az étlapok elválasztó oldalain.. A tér ikonikus kör alakú lámpái pedig visszaköszönnek az étel-és itallapok kistancolt borítóin.”  

A grafikai világ egyaránt megidézi az izgalmas gasztronómiai újításokat, az Alaba testvéreket, és a mai napig lenyűgöző bécsi barokk alkotásokat – tisztelegve a város gazdag kulturális hagyományai előtt.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
  • 2019-07-05 12:39
  • Deco

Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit
  • 2019-03-29 12:00
  • Deco

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit

DNB Budapest: friss étterem koncepcióval erősít a Budapest Marriott Hotel

Organikus, de másként: a Textúra Étterem

Organikus, de másként: a Textúra Étterem

Természetközpontúság, matematika, minimálfuturizmus: ezt ötvözi a Ficzere Anett tervezte beltéri installáció.

Hirdetés