Hirdetés

Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal újult meg a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza.

Megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza. A megújulás legfőbb elemei az új, fiatalos stílus, a konyhatechnológiai fejlesztések, a rendezvények sokoldalú kiszolgálására optimalizált belső megoldások, valamint az étterem és a terasz nyitása a budapesti vendégkör felé is. A design, a spanyol tervező, Nathalie Rottenburg nevéhez köthető. A kivitelezési munkálatokat a Danubius Hotels Group megbízásából a DVM group látta el.

Fotó: Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

Az Episode Étterem új, A’la carte étlapot kapott és a reggeli választékot is bővítette. A látványkonyha minden reggel elkápráztatja a vendégeket – akár rendezvényeken, gálaétkezéseken is látványos elem lehet, az újonnan kialakított belső és külső tér pedig hatalmas rendezvénykapacitása miatt tökéletesen megfelel bármilyen esemény helyszínének. A közelmúltban szintén felújított Yellow Bistro & Bar osztozik az étteremmel a hatalmas, közel 200 fős összkapacitású teraszon, amely a Duna mellett, gyönyörű panorámával, fiatalos stílussal várja vendégeit. A Yellow Bistro & Bar külön étlappal rendelkezik, korszerű és izgalmas bisztró-kínálattal, valamint a bárokra jellemző változatos italválasztékkal.

A közösen 500 fő befogadására alkalmas étterem a terasszal kiegészülve a felújítás után egy új, sokoldalú és érdekes helyszínt kapott. A nagy tér designos láncfüggönyökkel könnyen szekcionálható, de az összefüggő hatás megmarad. A hotel vezetése szeretné kihasználni az új terek adta lehetőségeket, így kültéri rendezvények lebonyolításában és élőzenés estekben is gondolkodnak. 

Fotó: Kovács Tamás
A DVM group kivitelezésében öltött modern és elegáns új külsőt az Episode étterem vendégtere, látványkonyhája és terasza, valamint a hozzájuk kapcsolódó Novella konferenciaterem. A DVM group jelentős tapasztalatokkal bír hotelfelújítások terén, és a Danubius Hotels Group számos szállodájának (pl. Hilton Budapest, Health Spa Resort Margitsziget, Radisson Blu Béke Hotel, Health Spa Resort Aqua Hévíz) újjászületésében működött már közre az elmúlt évek során. A bontás tavaly decemberben kezdődött, a munkálatok 2019 tavaszán fejeződtek be.

Tóth Zoltán, a Helia séfjének hitvallása, hogy a humor és a jó csapat elengedhetetlen, a vezetőnek pedig törekednie kell a kollégák megbecsülésére és bizalmára. „Édesanyám azt tanította: úgy viselkedj másokkal, ahogyan te is szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Mi hiszünk abban, hogy vendégszeretetünk és odafigyelésünk újra és újra hozzánk invitálja majd, aki egyszer betér, és a szállóvendégek számára is olyan menüt kínálunk, ami miatt érdemes minden étkezésre nálunk maradni. A hagyományos ízek, az egészséges, magyar termelőktől származó alapanyagok találkoznak konyhánkban a modern technológiákkal, és mindehhez most már a stílusos és kényelmes környezet is adott, hogy tejessé tegye az élményt. Szeretném, ha minél több, a gasztronómia iránt érdeklődő vendéggel ismertethetném meg az Episode étteremünket.”

Fotó: Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

A Danubius Hotels Group egységes gasztronómiai koncepcióját a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke és éttermi igazgatója, a Hilton Budapest konyhafőnöke Maráczi Imre álmodta meg és ennek megfelelően folyamatosan segíti a séfek és éttermi igazgatók munkáját. A legmagasabb éttermi minőségi sztenderdek szerint felépített gasztroprofil lényege, hogy a szállodacsoport tagjai között egy egységes színvonalat alakít ki, miközben újrapozícionálja az éttermeket saját stílusuknak, adottságaiknak és igényeiknek megfelelően, egyedi megoldásokkal testre szabva. Az Episode Étterem és a Yellow Bistro & Bar esetében Tóth Zoltán séffel és összetartó csapatával mindezt úgy tudták megvalósítani, hogy a változás a vendégek és a kollégák számára is még komfortosabb környezetet eredményezett. 


A belsőépítészeti kiviteli és a Fit-out kiviteli terveket a TIBA Építész Stúdió Kft. készítette. Projekt vezető: Niczki Tamás. Építész munkatársak: Virágh Zoltán, Csépányi Diána, Móring Boglárka.
 



Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni, valamint megvásárolhatod az újságárusoknál is.

Ezekben a Relay és Inmedio üzletekben biztosan megtalálod az Octogon Deco magazint:

Budapest: Árkád, Sugár, Allée, Mammut, Hegyvidék Központ, Aréna, Savoya Park, Campona, budaörsi Tesco, óbudai és soroksári Auchan, KÖKI Terminál, Batthyány tér HÉV, Deák tér, Kálvin tér, Ferenciek tere, Árpád híd, Örs vezér tere, Déli pályaudvar, Népliget, Nyugati pályaudvar, Blaha Lujza tér.

Debrecen (Malompark, Tesco, Árkád, vasút), Győr (Árkád és Győr Plaza), Kecskemét (Március 15. utca), Komárom (Igmándi utca), Miskolc (Tesco, Auchan), Nagykanizsa (pláza), Nyíregyháza (Korzó), Orosháza (vásárcsarnok), Pécs (Árkád), Sopron (Széchenyi tér, Tesco), Szeged (Árkád), Székesfehérvár (Alba Plaza, Auchan), Szolnok (Volán üzletház), Szombathely (vásárcsarnok, vasútállomás), Tatabánya (Vértes Center), Veszprém (Kossuth utca, buszpályaudvar), Zalaegerszeg (Tesco, buszpályaudvar).



Kapcsolódó cikkek

Óriáspopcorn és design-érzékeny búzafejek Martonvásáron

Óriáspopcorn és design-érzékeny búzafejek Martonvásáron

Az este’r partners belsőépítészeti tervei szerint valósult meg az MTA új, modern élményközpontja.

Díjat nyert a Sopron Basket öltözőkomplexuma

Díjat nyert a Sopron Basket öltözőkomplexuma

Az A’Design Award - Interior Space and Exhibition Design kategóriában nyert Arany minősítést az IO line and round stúdió tervezte öltöző.

Hat betű és rengeteg fény: új kávézó a belvárosban
  • 2019-04-24 14:00
  • Deco

Hat betű és rengeteg fény: új kávézó a belvárosban

Bonta Gáspár tervezte a SixLetter kávézó enteriőrjét, amely a belsőépítészre jellemző világot a fény intenzív használatával egészíti ki.

Hirdetés