Hirdetés

MÜÜSKA Art Home bútorok a KARE Design üzletében.

Összebútorozott a MÜÜSKA Art Home és a KARE Design a MaxCity-ben: az előbbi kollekciója nemhogy kilép a mainstream lakberendezési világból, de egy lendületes mozdulattal rá is csapja az ajtót. A KARE a „tudatosan extrém és professzionálisan groteszk” berendezési tárgyak mellett a lokális értékeknek is teret ad, így jött létre a mostani frigy is.

MÜÜSKA Art Home a KARE Design üzletben

A kortárs művészet sajátos módon közvetít üzeneteket, reagál a jelen korra, és erősen szubjektív, hogy melyik alkotó mely munkája pendít meg bennünk húrokat. A MÜÜSKA szerint egyenesen ez utóbbi a lényege: kapcsolódni „egy cizellált közlésformához, és azon keresztül alternatív módon értelmezni a világot. Ez egy párbeszéd alkotó és befogadó között.”  

A MÜÜSKA alapítója, Vandlik Júlia egy olyan világot álmodott meg, ahol kilépve a lifestyle magazinok és a mainstream médiumok által közvetített klisékből, a kortárs művészetet mostantól az önkifejezés részévé tehetjük eklektikus stílusú, különleges bútorok formájában.

Első rangú, validált festők alkotásai másodlagos felhasználás jogcímen, szignózott repro formában kerülnek antik vagy 20. századi emblematikus darabokra, illetve limitált szériás új bútorokra. 

Ha van egy MÜÜSKA Art Home bútorunk, mi magunk is véleményformálóvá válunk, mivel ez túlmutat a „vicces” vagy „látványos” kategóriákon – állítja a MÜÜSKA. Egy ilyen darab választása az otthonunkba, irodánkba, karakán elköteleződést jelent az out of box megoldások mellett.

A MÜÜSKA Art Home bútorok alternatív műalkotások, melyek manufaktúrákban készülnek, minden egyes darab egyedi, ezáltal újabb és újabb kihívás a készítő csapatnak, nem is képes rá bárki, elhivatottság és szakértelem kell hozzá.

Egy fotel vagy egy franciaágy, amely mögött a festőművészünk mellett a speciális technológiát igénylő nyomda munkatársain túl, az asztalos és kárpitos szakemberek állnak. Gyakran csak többedik próbálkozásra tudják az adott festményt tökéletesen illeszteni az adott formához, hogy megszülethessen a mű ilyen sajátos interpretációja. A művész mindig megkapja a festményéből készült bútor fotóját, illetve a festménye utáni jogdíjat, mellyel így az új tulajdonos művészetpártolása az Ő irányába is kézzel foghatóvá válik. Ráadásul az alkotó ezáltal ki is terjesztheti a célközönségét újabb csoportokra, azokra, akik ebben a formában (is) fogyasztják majd a kortárs festészetet.

Mostantól személyesen is találkozhatunk ezzel a különleges koncepcióval a MaxCity-ben, ahol a KARE a „tudatosan extrém és professzionálisan groteszk” berendezési tárgyak nemzetközi márkájaként egyedülálló módon teret ad a lokális értékeknek is.

A mobiliák még novemberben mutatkoztak be, a MaxCity KARE Design üzletében POP-UP festménykiállítással és tárlatvezetéssel egybekötött zártkörű rendezvényen. Az Art Kingdom Dance Community táncosai által előadott kortárs koreográfiájának részeként lepleződtek le az első darabok, így kezdetét vette a kooperáció, amely jelenleg egy Müüska Art Home Unique fotel és egy Müüska Design Dreaming franciaágy formájában képviselteti magát az üzletben. A fotelen a MÜÜSKA aktuális művésze, NAOMIDEVIL Papagena, míg a franciaágyon pedig a Minniemouse című alkotása látható.

A UNIQUE darabokból mindig csak az az egy készül, ami ki van állítva. A DESIGN DREAMING ágyaknál a weboldalon található festménygalériából kiválaszthatjuk, hogy melyiket szeretnénk elkészíttetni magunknak. 

És milyen volt a kiállítást megszemlélni? A „tudatosan extrém”, meghökkentő, határokat feszegető designnal való első találkozás valóban zavarba ejtő, de nem is érne célt, ha nem lenne az. Ám kétségtelen: ha a mainstream helyett az offroadra szavazunk, akkor érdemes tennünk egy alapos kört, mert ha találunk a saját világunkba illő art bútorokat, akkor teljesen egyedi objektekre tehetünk szert, és garantáltan olyan élményben részesíthetjük a baráti kört, amelyet sehol máshol nem kap meg,
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyar designerek a házban!

Magyar designerek a házban!

A MaxCity áruház Hello Wood Kabinkájának külső- és belső tereit újabb hazai formatervezők alkotásai töltik meg júniustól.

Inspiráló showroom enteriőr pályázat 2022

Inspiráló showroom enteriőr pályázat 2022

Bellamo Premium Comfort - Vesta Home bemutatóterem enteriőr tervezői pályázat.

Hirdetés