Hirdetés

A MaxCityben épített egy Kabinkát a Hello Wood, és bőven van időd körbejárni.

Ha mindig vágytál egy tiny house-ra, egy designkabinra, de sosem volt alkalmad élőben bejárni, akkor most eljött a te időd: a MaxCityben elkészült a Hello Wood kisháza, a Kabinka, kívül a dán tengerpart hangulatával, belül pedig a lakberendezési központ üzleteiből válogatott tárgyakkal. 

A Hello Wood 2018 óta foglalkozik kabinok tervezésével, köztük a lényegre törő nevű Kabinka az egyik legnépszerűbb típus. A klasszikus tiny house lehet nyaraló, home office hub vagy akár a lakás kiterjesztése, egy kert végébe telepített zug, ahová elvonulhatnak az elvonulásra vágyó családtagok. A Kabinka ötféle méretben kapható, a legkisebb nyolc, a legnagyobb 20 négyezetméter, van terasza, bent pedig minden, amire egy (mégoly tiny) házban szükség lehet: zuhanyzó és mosdó, főzőfülke, mini nappali és fekvőhely.

Gazdaságos, egyszerű, néhány nap alatt összeállítható, mivel talajcsavarokon áll, arrébb is költöztethető, és valóban lakható. Ez utóbbira jó példa a (több mint tízféle színben választható) oldalfalat alkotó szendvicspanel, melynek szigetelése egy 15 centis kőzetgyapot szigetelésnek felel meg.

De bármennyire is jók a fenti paraméterek, azért szeretünk a maga valójában megnézni minden házat, így a Kabinkát is. És most ezt meg is tehetjük az év végéig a MaxCity-ben, az ország legnagyobb lakberendezési bevásárlóközpontjában.

Mindkét cég elkötelezett a design iránt, és ezúttal összetették a két tudást: az építész stúdió röpke három nap alatt összerakta a Kabinkát, nem is akárhogyan: homokdűnével, növényfoltokkal körülvéve valódi hygge/lagom hangulatot teremtett a második emeleti kiállítótérben, ahol a MaxCity kulturális programjainak helyszíne lesz majd a következő hetekben. 

Másfelől a kabinházat a MaxCity üzleteiben található bútorokkal és kiegészítőkkel rendezték be, így az óvatosabbak, akik nem vennének mindjárt egy kisházat, felfigyelhetnek egy-egy szép berendezési tárgyra is.

Ugyanakkor nemcsak a kiegészítők érdekesek, amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a fürdő oldalfa szintén fából van – mint Huszár András társalapító elmondta, a felületet hajólakkal kezelik, ami értelemszerűen tökéletesen ellenáll a víznek és a nyirkosságnak.

Bár a Kabinka eredetileg a Budapest Design Week-re készült el, szerencsére nem bontják le azonnal, így év végéig még bejárhatjuk, leülhetünk a teraszára, felmászhatunk a létrán az alvókuckóhoz, próbálgathatjuk a tereket, távolságokat. És persze az is lehet, hogy azt mondod: szép-szép, de megnéznék még valami mást is – ez esetben bőven találsz még kabinvariációkat a Hello Wood honlapján.

Kabinka Pop-up store helyszín
MaxCity, Törökbálint, Tópark u. 1/a, 2045
Nyitvatartás: H-Sz: 10-20, V: 10-19
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Design 2020: Hello Wood Kabinka és Workstation Kabin

Design 2020: Hello Wood Kabinka és Workstation Kabin

Nagyon kedveltük idén a Hello Wood kisházait is, amiknek a koronavírus-járvány egy extra létjogosultságot is adott.

Eljött az idő, hogy kipróbálj egy kabinházat

Eljött az idő, hogy kipróbálj egy kabinházat

A MaxCityben épített egy Kabinkát a Hello Wood, és bőven van időd körbejárni.

EGY FEDÉL ALATT / Ház a házban

EGY FEDÉL ALATT / Ház a házban

Hello Wood Kabinka popup powered by MaxCity & Matok Zsuzsi food-design.

Hirdetés