Itáliába repít az Orient Express új járata.

A klasszikus vonat, ahol Poirot a bajuszát billegtette 150 évvel ezelőtt indult el Isztambul és Párizs között. Az Accor szállodacsoport tulajdonában lévő olasz vasúti szolgáltató most a London-Velence vonal után egész Itáliát veszi célba. 2024-től az új,Orient Express La Dolce Vita névre keresztelt luxusvonatok az ország 14 régióján és 131 városán keresztül, valamint Rómából Isztambulba, Párizsba és Splitbe is közlekedik majd. Az Édes életet idéző design a DIMORESTUDIO munkája.
 

 

Az Orient Expressz utoljára 1977-ben járt Olaszországban, most a La Dolce Vita révén hat új útvonal várja a vasút szerelmeseit. Míg a London-Velence járat stílusát az art-deco határozta meg, a La Dolce Vita nevéhez híven Fellini kultikus filmjének világát, a hatvanas évek designját idézi. A DIMORESTUDIOr tervét a korszak olyan klasszikus olasz művészei inspirálták, mint Carlo Scarpa, Gio Ponti, vagy Ignazio Gardella, ötvözve a spatializmusnak nevezett irányzat alkotóinak, Lucio Fontananak, Agostino Bonaluminak, és Enrico Castellaninak a stílusával.

 

 

„A design a mát a dicső múlttal köti össze, egyensúlyt kíván teremteni az olasz formatervezés aranykora és a kortárs ízlés elvárásai között. Minden egyes berendezési tárgy gonddal tervezett, minden olyan, mintha mindig is itt állt volna” – mondják a stúdió alkotói, Britt Moran és Emiliano Salci a projektről.

 

 

Az exkluzív luxust kínáló milliőt, a 60-as, 70-es évek tárgyait, színvilágát 6 vonaton idézik meg, mindegyiken 12 deluxe kabin és 18 lakosztály szolgálja a vendégek kényelmét. Az étkezőkocsiban az olasz haute cuisine mesterséfek által készített fogásait olasz borok társaságában szolgálják fel. A 2024-ben útjára induló vonatokra 2022. december 6-tól lehet jegyet foglalni, az előfoglalás a 2022 december 5. és 8. között megrendezett, luxusutazásokkal foglalkozó kereskedelmi show, az ILTM Cannes keretei között indul. 

 

 

Forrás: WhiteMAD

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Karnyújtásnyira az Édes Élet

Karnyújtásnyira az Édes Élet

Itáliába repít az Orient Express új járata.

Az idő urai

Az idő urai

Brennbergbányai családi ház a Partizan Architecture tervezésében.

Plasztikus piramisok alatt

Plasztikus piramisok alatt

A Datong Művészeti Múzeum épülete a Foster + Partners irodától.

Hirdetés