Hybrid Art Camp 2023

Hybrid Art Camp 2023 – Alkotótábor felhívás

A Hybrid Art Camp nemzetközi alkotótábor célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő alkotások minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek.


Az elmúlt években alkotótáboruknak többek között a Káli-medence, Kecskemét, Pannonhalma és Pécs is otthont adott, idén pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával ismét megnyitják köveskáli alkotóházukat a fiatal művészeknek. A Tiszta Balaton, tiszta művészet projekt keretében, a Balaton-felvidék izgalmas és inspiráló környezetében fogadják a résztvevőket, ahol egy közös alkotás elkészítése során megismerkedhetnek mind a hatékony csapatmunka, mind a fenntartható művészet eszközeivel.
 


A camp teret ad a hosszútávú gondolkozás, a tudatos fogyasztás és az újrahasznosítás kérdéskörére való reflexióra, és e gondolatok fontosságának erősítésére minél szélesebb körben. A művészeknek lehetőségük lesz többféle hulladék alapanyaggal is megismerkedni, sokszínű technikákat kipróbálni, és a hulladékra nem, mint kidobásra ítélt, eltört, elhasználódott tárgyra vagy eszközre tekinteni, hanem mint értékre, amiből valami újat lehet alkotni, ha egy kicsit más perspektívából szemléljük.

Az idei táborukban újrahasznosított bútorokból és más izgalmas anyagokból közösen álmodnak meg egy jelképes teret, mely külvilágunkra reflektál egy „belső”, idealisztikus zónát létrehozva. Az újrahasznosítás eszközeivel (régi, kidobásra ítélt lomok és bútorok) gondolják újra, hogyan válhatnak régi tárgyaink ismét a mindennapi életünk részévé ezáltal is támogatva az újrahasznosítást és a fenntarthatóságot.

Rózner György építőművész, belsőépítész, a Budapesti Metropolitan Egyetem környezetkultúra képzésének oktatójának segítségével és vezetésével 10 egyetemi/főiskolai hallgató/fiatal alkotó kap lehetőséget, hogy ingyenesen csatlakozzon a Hybridart Camp alkotói élményéhez, a közös, „Inner Space” létrehozásához.
 

Helyszín: Köveskál, Balaton-felvidék
Időpont: 2023. augusztus 10-19.
Jelentkezési határidő: 2023. július 31.

A programban való részvétel ingyenes, a szállás és étkezés biztosított.

A jelentkezéseket a hybridcycle@hybridcycle.hu email címre várják, egy rövid bemutatkozással.Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt év sem kellett a teljes energiafüggetlenséghez egy dán szigeten

Öt év sem kellett a teljes energiafüggetlenséghez egy dán szigeten

Dániában komolyan veszik a környezetvédelmet – bár a helyiek egy része szerint nem eléggé. Nemrég tüntettek is a kérdésben szerintük körülményes, lassú döntéshozók ellen, méghozzá joggal, ha tudjuk, mit értek el például Samsö szigetén az elmúlt években.

Vissza a természetbe dán módra

Vissza a természetbe dán módra

A BIG tervezte erdei házikó megoldás lehet a nagyvárosból kiszakadni vágyóknak.

Formatervezési pályázatot hirdet a Plydesign

Formatervezési pályázatot hirdet a Plydesign

Rétegelt lemezből készülő tárgyak tervezésére.

Hirdetés