Elérhető árú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalommal.

Egy jól sikerült próbafőzés után a héten nyit a várva várt MOME Kantin írta az egyetem honlapja. Az új üzemeltető a Fody Event Kft., amelynek számos kritériumnak kellett megfelelnie: az elérhető árszínvonalú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalom mellett kiemelt szempont volt a fenntarthatóság és az egyediség is. A menza és a kávézó a kerület polgárai számára is nyitott lesz, ezzel is serkentve egy igazán versenyképes, a MOME brandet építeni képes szolgáltatás megszületését. 

Próbafőzés a MOME Kantinban – Fotó: MOME

A MOME Kantin 2.0 a MOME Groundban nyílik meg szeptembertől, míg előreláthatóan október elején indul a MOME TWO épületében a kávézó – közölte szintén a honlap, amely részletesebben is a koncepcióról. 

Várhatóan a XII. kerület egyik legszerethetőbb menzája jön létre, olyan szolgáltatási színvonalon, amely méltó az új campus világához. 

Az étterem több mint 170, a kávézó közel 160 m2 lesz majd. A Kantin pályázat előkészítésében és lebonyolításában a MOME oldalán a régóta gasztroterületen tevékenykedő, az üzleti és kommunikációs kihívásokat design szemléletű tervezéssel megoldó Skillcom cég vett részt. A Skillcom alapító és üzletfejlesztési vezetője, Bánhalmi Kata így nyilatkozott a kiválasztási folyamatról:

„Mind üzemeltetési, mind gasztronómiai szempontból fel kellett mérnünk a MOME Campus adottságait, a diákok, a tanárok és a MOME dolgozóinak igényeit, és ezeket együttesen képviseltük a kiválasztási folyamat során. Ugyanakkor szükség volt az egyetem nyitottságára, maximalizmusára és a folyamatban résztvevő szereplők (HÖK, tanárok, menedzsment) aktív közreműködésére is. Igazi csapatmunka volt.”

A Fody Event and Party Service Kft. csaknem 30 éves családi vállalkozás, amely rendezvény cateringgel, rendezvényszervezéssel, illetve helyszínek üzemeltetésével foglalkozik. A Budakeszi telephellyel rendelkező cég alapítója szinte minden nap elhaladt autójával az épülő Campus mellett és már jóval a pályázat kiírása előtt meglátta a lehetőséget az együttműködésben. 

Albert-Fodor Noémi ügyvezető, tulajdonos elmondta: a menük összeállításánál a szempont a klasszikus „ebéd” ételek választéka volt és az, hogy mindenki számára elérhető árú ételeket kínáljanak. Természetesen lesznek a la carte és grill ételek, saláták és sütemények is, ha valaki aznap nem találna kedvére valót a menüben. „Tervezünk tematikus heteket is, de először is szeretnék megismerni az egyetem polgárait és utána igyekszünk az igényeknek megfelelően alakítani a kínálatot – tette hozzá. – Tehát mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy adjon nekünk majd visszajelzést építő jelleggel.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

"Folyamatosan úton vagyunk"

Nagy Tamásra emlékezünk.

Négy társadalmi csoportot szólít meg a MOME Zöld város projektje

Négy társadalmi csoportot szólít meg a MOME Zöld város projektje

Július 6-a a jelentkezési határidő.

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Szekeres Ákos diplomamunkája.

Hirdetés