Zaha Hadid és a SLAMP legújabb közös terméke, az ARIA INFINITA

A SLAMP a 2023-as milánói Salone del Mobile Euroluce kiállításán mutatja be a világhírű építész, Zaha Hadid és a cég tízéves együttműködése előtt tisztelgő ARIA INFINITA nevű világítótestet. A Zaha Hadidra jellemző plasztikus forma inkább szobor mint lámpatest, görbül és hullámzik, mint maga a végtelen tér.
 

 

Hadid és a SLAMP közös története 2013-ban kezdődött, amikor a világhírű építésznő az ARIA és az AVIA világítótesteket tervezte a cég számára. A felkérés Nigel Coates-től érkezett, a SLAMP akkori művészeti igazgatójától, aki Hadid személyes barátja és munkásságának nagy tisztelője volt. Coates úgy vélte, hogy a világítás terén úttörő, kísérletező cég és a formabontóan kreatív építész együttműködése csakis kivételes terméket eredményezhet. 

 

 

AZ ARIA és az AVILA a SLAMP által alkalmazott polimerek újszerű felhasználásával olyan szerves esztétikát eredményezett, amely a fluid és összetett formákat hihetetlen könnyedséggel ötvözi.

Az ARIA INFINITA megalkotásával a SLAMP Zaha forradalmi vizuális és térszemlélete előtt tiszteleg.


Az ARIA INFINITA – ahogy neve is mutatja – moduláris elemei révén a végtelenségig sorolható. A fehér vagy aranyló szinuszhullám lebeg a térben. A 3mm-es vastagságú, kézzel szabott és összeállított lemezek Lentiflexből készült világító test körül helyezkednek el. Az egyedi és organikus világító kígyóváz dinamikus megjelenést kölcsönöz minden térnek, és sűrítve fejezi ki Zaha Hadid radikális elképzelését a térbeli formákról. 
 

Termék: ARIA INFINITA 
Helyszín:  Salone del Mobile / Euroluce 2023 
Design:  Zaha Hadid Design 
Megbízó:  SLAMP

 

Forrás: designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Görbül, mint maga a tér

Görbül, mint maga a tér

Zaha Hadid és a SLAMP legújabb közös terméke, az ARIA INFINITA

Forma és fa könnyed aszimmetriája | ZAHA HADID DESIGN X KARIMOKU

Forma és fa könnyed aszimmetriája | ZAHA HADID DESIGN X KARIMOKU

A 2022-ben debütáló Seyun szék a Zaha Hadid Designra jellemző sajátos, kanyargós sziluetteket és a tűpontosan megtervezett struktúrát jeleníti meg a Karimoku japán bútormárka minőségi kivitelezésében.

Hirdetés