Hirdetés

Mindössze négy példányban lesz elérhető, a tervező a befolyt összeget egy civil szervezetnek ajánlja fel.

Az AGNESKOVACS legutóbbi, Blanche elnevezésű kollekciójának nagy sikere arra inspirálta a márkát, hogy tovább haladjon a megkezdett úton. A design és minőség tekintetében a legkiemelkedőbb táskák megalkotásának vágya ihlette a Luxury Blanche kézitáskát, amely ősszel mutatkozott be.

Fotó: Kovács Ágnes

A limitált kiadású Blanche Lux a Blanche – hegyek inspirálta – táskáinak gondolatmenetét folytató csúcsdarab. A bonyolult technikai megoldások által kialakított táska test minőségű marhabőrből készült, limitált, mindössze négy példányban lesz elérhető, amelyeket Kovács Ágnes saját kezűleg, aprólékos munkával hozott létre a műhelyében.

Az egy lapból kihajtott táska test különlegessége, hogy a felület kézi szövéssel van megmunkálva.

A kézi szövés alkalmazása egy történelmi kitekintés, hiszen a textil egyik legősibb technikája, mely az idők során szinte teljes mértékben gépesített
folyamattá vált. Ezzel ellentétben a Blanche Lux nagyon lassú, precíz, szinte meditatív kézi megmunkálást követelt a tervezőtől. A táska belül kecske velúr bőr bélést kapott, a zseben pedig megjelenik az egyedi példányszám is.

A különleges kiadás ismét alkalmat teremt, hogy az AGNESKOVACS fontos ügyek mellé álljon, így az első megvásárolt Blanche Lux táska által befolyt összeget egy olyan civil szervezetnek ajánlja fel, akik munkájukkal a gyermekek mentális egészségét támogatják.

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Variálható alapdarabokkal jön a Vengru új kollekciója

Variálható alapdarabokkal jön a Vengru új kollekciója

Az SS20 táskák kifinomultabb formákkal, ergonomikus kialakítással érkeznek.

Retro táska és fellépő Csacsi a MOME hallgatóitól

Retro táska és fellépő Csacsi a MOME hallgatóitól

Mi a közös a következő formatervezői és textiltervezői hallgatói munkában? Mindkettő egy-egy gyakorlati problémára kínál megoldást, mindkettő egyszerű, letisztult, takarékos anyaghasználattal – íme a 90-es éveket idéző táska és a fellépőt kiváltó Csacsi.

Fodrozódás a térben

Fodrozódás a térben

Szentgyörgyi Szandra (Sandart&Co) fényinstallációi.

Hirdetés