Ütős irodát tervezett a mode:lina egy pénzügyi elemző csapat számára.

Mindenekelőtt a brand és a munkatársak energikusságát szerette volna megjeleníteni a lengyel Totalmoney.pl cég az új wroclawi irodájában. Az ambiciózus pénzügyi elemző csapat – az első, a lengyelországi banki szolgáltatásokat összehasonlító elemzőmotor elkészítője – a mode:lina építészeit kérte fel a munkára, akik a Színek ereje fantázianevet adták az új HQ-nak. Mindjárt látjuk is, miért.

Mivel a kiindulópont a csapat energikussága volt, a színek a tervezés elejétől hangsúlyos szerepet kaptak, a vezérmotívumot  a márka vizuális identitásából képezték. A geometrikus mintázat az egész irodán végigfut, dinamikusan összekapcsolva az egyes területeket.

„Olyan építészekkel szerettünk volna dolgozni, akiknek már van tapasztalata hasonló területen. Így találtunk rá a mode:linára – mesélte Edyta Kulej-Dziergowska a Totalmoney.pl-től. – Elbűvöltek a nem-sablonos megoldásaik, az eredeti koncepciójuk, és általában a designhoz való hozzáállásuk, és az is, hogy mennyire profin dolgoztak távolról a projekten.”

Az építészek leválasztottak kisebb részeket az alapterületből az egyes részlegeknek, válaszfalakkal, növényekkel, képernyőkkel, olykor csak színekkel. Ezzel az iroda alaphangulata nyitott maradt, miközben minden részleg megkapja a számára szükséges nyugalmat.

Néhány fal öblös gardróbszekrényt rejt, miközben kívülről vázlatokat és jegyzeteket írhatnak rájuk. A válaszfalak a vizuális szerepükön túl akusztikai funkciót is betöltenek.

A fenti megoldásokkal biztosított a privát terület, miközben az egyes osztályok szabadon kommunikálhatnak egymással.

Az egyszerű funkcionális választások – a színes fémszerkezetek, a szobák grafikus jelölése – együtt egy tiszta, intuitív elrendezést adnak ki. A személyzet és a vendégek számára kulcsfontosságú egységek mindegyikét középre helyezték. A tárgyalókat a munkamódszerhez kapcsolódó tárgyak, valamint az elemzőcsapat eszközei töltik meg. A legnagyobb, egyben legreprezentatívabb tárgyalót az integrált áramkörök inspirálták, amelyeket számítógép-perifériák is feldobnak.

De a többi tárgyaló sem unalmas: az egyik óriási banki széfet idéz meg, a másik Wroclaw város jellegzetes helyeit ábrázolja térképen, és Monsters figurák is felbukkannak. Az olyan közösségi terek, mint a játszószoba szinte poszterszerű stílust kapnak.

Néhány designelem a szoba funkciójára utal: ilyen a fakanalakból álló csillár a közös konyha-étkezőben, míg fejhallgatók is mikrofonok az egyik tárgyalóban.

Totalmoney.pl iroda, Wroclaw   
Tervező: mode:lina™
(Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin, Anna Kazecka, Joanna Lenart)
Átadás: 2019. május
Terület: 800 m2
Fotók: Patryk Lewiński
Együttműködő partnerek: Platforma Mebli, Studio Bardzo, Event Flowers, Aco Design, Tapipol
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A díjnyertes irodaház, ahol horizontálisan és vertikálisan is terjeszkedhetnek a bérlők

A díjnyertes irodaház, ahol horizontálisan és vertikálisan is terjeszkedhetnek a bérlők

Íme a World Prix d’Excellence ezüstérmes Promenade Gardens. 

Jó ütemben halad a BudaPart legújabb irodaházának megvalósítása

Jó ütemben halad a BudaPart legújabb irodaházának megvalósítása

Az első bérleti szerződést egy teljes emeletre írták alá.

Hirdetés