Hirdetés

Ütős irodát tervezett a mode:lina egy pénzügyi elemző csapat számára.

Mindenekelőtt a brand és a munkatársak energikusságát szerette volna megjeleníteni a lengyel Totalmoney.pl cég az új wroclawi irodájában. Az ambiciózus pénzügyi elemző csapat – az első, a lengyelországi banki szolgáltatásokat összehasonlító elemzőmotor elkészítője – a mode:lina építészeit kérte fel a munkára, akik a Színek ereje fantázianevet adták az új HQ-nak. Mindjárt látjuk is, miért.

Mivel a kiindulópont a csapat energikussága volt, a színek a tervezés elejétől hangsúlyos szerepet kaptak, a vezérmotívumot  a márka vizuális identitásából képezték. A geometrikus mintázat az egész irodán végigfut, dinamikusan összekapcsolva az egyes területeket.

„Olyan építészekkel szerettünk volna dolgozni, akiknek már van tapasztalata hasonló területen. Így találtunk rá a mode:linára – mesélte Edyta Kulej-Dziergowska a Totalmoney.pl-től. – Elbűvöltek a nem-sablonos megoldásaik, az eredeti koncepciójuk, és általában a designhoz való hozzáállásuk, és az is, hogy mennyire profin dolgoztak távolról a projekten.”

Az építészek leválasztottak kisebb részeket az alapterületből az egyes részlegeknek, válaszfalakkal, növényekkel, képernyőkkel, olykor csak színekkel. Ezzel az iroda alaphangulata nyitott maradt, miközben minden részleg megkapja a számára szükséges nyugalmat.

Néhány fal öblös gardróbszekrényt rejt, miközben kívülről vázlatokat és jegyzeteket írhatnak rájuk. A válaszfalak a vizuális szerepükön túl akusztikai funkciót is betöltenek.

A fenti megoldásokkal biztosított a privát terület, miközben az egyes osztályok szabadon kommunikálhatnak egymással.

Az egyszerű funkcionális választások – a színes fémszerkezetek, a szobák grafikus jelölése – együtt egy tiszta, intuitív elrendezést adnak ki. A személyzet és a vendégek számára kulcsfontosságú egységek mindegyikét középre helyezték. A tárgyalókat a munkamódszerhez kapcsolódó tárgyak, valamint az elemzőcsapat eszközei töltik meg. A legnagyobb, egyben legreprezentatívabb tárgyalót az integrált áramkörök inspirálták, amelyeket számítógép-perifériák is feldobnak.

De a többi tárgyaló sem unalmas: az egyik óriási banki széfet idéz meg, a másik Wroclaw város jellegzetes helyeit ábrázolja térképen, és Monsters figurák is felbukkannak. Az olyan közösségi terek, mint a játszószoba szinte poszterszerű stílust kapnak.

Néhány designelem a szoba funkciójára utal: ilyen a fakanalakból álló csillár a közös konyha-étkezőben, míg fejhallgatók is mikrofonok az egyik tárgyalóban.

Totalmoney.pl iroda, Wroclaw   
Tervező: mode:lina™
(Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin, Anna Kazecka, Joanna Lenart)
Átadás: 2019. május
Terület: 800 m2
Fotók: Patryk Lewiński
Együttműködő partnerek: Platforma Mebli, Studio Bardzo, Event Flowers, Aco Design, Tapipol
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A TransferWise irodája egy óbudai loftban

A TransferWise irodája egy óbudai loftban

Az észt alapítású startup budapesti irodája virtigli gyárépület, karakteres, robusztus vázszerkezettel, nagy nyílászárókkal, és galaktikus tágassággal.

Kiosztották az Év Irodája díjakat

Kiosztották az Év Irodája díjakat

Az eseményt online tartották meg a szervezők.

Hirdetés