Nyomás!

A rendszerváltás utáni Magyarország egyik legrégebbi, máig aktív esszéfolyóirata, a Café Babel megjelenési lehetőséget kínál Nyomás munkacímmel 2024. tavaszán megjelenő lapszámába.  

Nyomás alatt élünk. Legyen szó légköri vagy  gazdasági nyomásról, pszichés szorongásról vagy társadalmi elvárásokról, úgy tűnik, hogy nyomás nélkül nincsen élet. Márpedig ha a nyomás mindenütt jelen van, akkor kérdés, hogy mikor, mekkora nyomásra van szükségünk? A Café Bábel hagyományaihoz híven megint csak egy központi fogalmon keresztül próbáljuk megérteni a valóságot, erők és ellenerők mozgását, a planetáris és akvatikus jövőfantáziáktól kezdve a központi idegrendszer túlterheltségén és a társadalmi tér szűkreszabottságán át  egészen a hatalompolitika mikro- és makrofizikájáig. 


A Café Babel következő lapszámában magyar és külföldi szerzők szövegeit tervezi közölni a témában. A CB korábbi gyakorlatához híven ezúttal is várja szerzők jelentkezését, akik a bölcsészet-, illetve a társadalomtudományok felől közelítenek a témához, és szeretnék megjelentetni készülő vagy máshol még nem leközölt írásukat vagy tanulmányukat (20.000–30.000 leütés terjedelemben).  
 

A tervezett szövegek befogadásának elbírlásához kérnék az érdeklődő szerzőktől, hogy írásuk 2000-2500 leütés terjedelmű absztraktját legkésőbb február 12-ig küldjék el a cafebabel@cafebabel.hu címre a folyóirat szerkesztőségének.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

DOCONF2021: Facing Post-Socialist Urban Heritage

DOCONF2021: Facing Post-Socialist Urban Heritage

A BME Urbanisztika Tanszéke által rendezett konferencia felhívása.

Milánó kérése a kreatív iparhoz: tervezzetek eszközöket a biztonságos újranyitáshoz!

Milánó kérése a kreatív iparhoz: tervezzetek eszközöket a biztonságos újranyitáshoz!

Most aztán igazán nagy szükség van az alkotói fantáziára.

Eddig 178 szemüveget juttatott el a Tipton az egészségügyi dolgozóknak

Eddig 178 szemüveget juttatott el a Tipton az egészségügyi dolgozóknak

A cég a fennálló összes erőforrását a Szemüveget minden hősnek kampányba fekteti.

Hirdetés