Amely a leggyorsabban tölthető is egyben.

Nem ülhet a babérjain a Tesla, dolgozik a konkurencia is: a Lucid Motor járműve nemcsak a világ legnagyobb hatótávolságú elektromos autója lesz, de a leggyorsabban feltölthető is. Szeptemberben a cég online közzéteszi az autó paramétereit.

2017-ben mutatta be a kaliforniai székhelyű Lucid Motors a Lucid Air névre keresztelt elektromos autó koncepcióját, a cég akkori közleménye szerint a járművet úgy tervezték meg, hogy forradalmasítsa a fenntartható közlekedés addig ismert szabványait. Három évvel később, a napokban bejelentették, hogy 2020. szeptember kilencedikén nyilvánosságra hozzák az elkészült luxuspéldány paramétereit. Bár az autót hivatalosan a New Yorki Autószalonon mutatták volna be, de az eseményt a koronavírus miatt elhalasztották, így most online bárki számára elérhetővé teszik az autó termékleírását, a designt és a konfigurációkat. 

Míg az EPA-szabványok szerinti autó hatótáv a Tesla Model S esetében 644 km, addig a Lucid Motors információi szerint

a Lucid Air egyetlen töltéssel 832 km-t képes megtenni, amellyel a világ leghosszabb hatótávolságú elektromos járműve lehet. Ha mindez nem lenne elég, azt is bejelentették, hogy a Lucid Air lesz a leggyorsabban feltölthető elektromos jármű, amely valaha létezett.

A modell 300 kW-os töltési képességgel rendelkezik, ami percenként 20 mérföldes (32 km-es) hatótáv elérést jelent. A gépkocsi induló ára 100 ezer dollár felett lesz, később viszont olcsóbb változatok is érkeznek majd. A Tesla Model S ára 70 ezer dollártól indul.

Forrás: Lucid Motors
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közel a jövő, amelyben épületek beszélgetnek majd autókkal

Közel a jövő, amelyben épületek beszélgetnek majd autókkal

Az infrastruktúra fejlődését biztosan előmozdítják, de a városképet is formálhatják a villanyautók.

Városi autó újrahasznosított műanyagból

Városi autó újrahasznosított műanyagból

A Birò O2 olyan, mint egy tiszta oxigén buborék, amely csendben mozog városainkban.

Bauhaus stílusban tervez kutyaházat egy magyar vállalkozás

Bauhaus stílusban tervez kutyaházat egy magyar vállalkozás

De skandináv és modern kivitelben is elérhető, nyitható tetővel és wifivel működtethető fűtéssel.

Hirdetés