Hirdetés

A Portói Egyetem Tudományos és Technológiai Parkjának jelképe a szabadságot is szimbolizálja.

Hirdetés

A Portói Egyetem Tudományos és Technológiai Parkja (UPTEC) megalakulásának 10. évfordulója alkalmából gondolt egy nagyot, és 2018-ban felkérte a FAHR0213 kreatív stúdiót, hogy az egyetem központi épülete előtti zöld felületre tervezzen egy olyan objektumot, amely nemcsak az évfordulót ünnepli, de egyben a park jövőbeni jelképe is lesz.
Fotó: João Morgado

FAHR0213 gondolatmenete az volt, hogy egy olyan szimbólumra, sziluettre van szükség, amely jól reflektál az egészségügyi és oktatási intézmények jellemzésére, azok karakterisztikájának visszatükrözésére és anélkül generál mozgást, érdeklődést ebben a közösségi térben, hogy rányomná a bélyegét a helyszínre.

A LOOP (hurok), amely nem más mint egy beton ülőke és egy organikus textúra szerelemgyereke, abból a gondolatból fogant, hogy bármit megismétlünk, az sosem lehet ugyanaz. Egy kör sem lesz ugyanolyan, mint saját mása.

Mindegyik körnek saját, a másiktól elkülönülő identitása van, mindegyik saját "szabadsággal" rendelkezik, ahogy a kertben összegyűlők és az ott beszélgetők is. Mindez lehetővé teszi a különböző gondolatok és témák találkozását és azok áramlását.

Az iroda célja az volt, hogy egy hivatkozási pontként funkcionáló új helyszínt hozzanak létre, amely lényegében bármilyen interakciót megenged.

Fotó: João Morgado
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mi történik Budapesten klímaügyben?

Mi történik Budapesten klímaügyben?

Közösségi gyűlés, közösségi terek, ivókutak és autók elől lezárt területek. 

Közösségi térré alakul az Andrássy út egyik szakasza

Közösségi térré alakul az Andrássy út egyik szakasza

A cél az, hogy októberig Európa egyik legszebb sugárútja visszakapjon valamit eredeti funkciójából.

Kenyában napelemes légballonból szórják a 4G-t

Kenyában napelemes légballonból szórják a 4G-t

Olcsóbb, mint a mobiltelefon torony.

Hirdetés