Hirdetés

A Portói Egyetem Tudományos és Technológiai Parkjának jelképe a szabadságot is szimbolizálja.

A Portói Egyetem Tudományos és Technológiai Parkja (UPTEC) megalakulásának 10. évfordulója alkalmából gondolt egy nagyot, és 2018-ban felkérte a FAHR0213 kreatív stúdiót, hogy az egyetem központi épülete előtti zöld felületre tervezzen egy olyan objektumot, amely nemcsak az évfordulót ünnepli, de egyben a park jövőbeni jelképe is lesz.
Fotó: João Morgado

FAHR0213 gondolatmenete az volt, hogy egy olyan szimbólumra, sziluettre van szükség, amely jól reflektál az egészségügyi és oktatási intézmények jellemzésére, azok karakterisztikájának visszatükrözésére és anélkül generál mozgást, érdeklődést ebben a közösségi térben, hogy rányomná a bélyegét a helyszínre.

A LOOP (hurok), amely nem más mint egy beton ülőke és egy organikus textúra szerelemgyereke, abból a gondolatból fogant, hogy bármit megismétlünk, az sosem lehet ugyanaz. Egy kör sem lesz ugyanolyan, mint saját mása.

Mindegyik körnek saját, a másiktól elkülönülő identitása van, mindegyik saját "szabadsággal" rendelkezik, ahogy a kertben összegyűlők és az ott beszélgetők is. Mindez lehetővé teszi a különböző gondolatok és témák találkozását és azok áramlását.

Az iroda célja az volt, hogy egy hivatkozási pontként funkcionáló új helyszínt hozzanak létre, amely lényegében bármilyen interakciót megenged.

Fotó: João Morgado
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Élet, élmény, kapcsolódás | PannKa Part

Élet, élmény, kapcsolódás | PannKa Part

Új közösségi tér és játszóház Budapesten, Újlipótváros szívében az Archikon Építésziroda tervezésében.

The Zam! – Elgurult a laszti a Balaton partján

The Zam! – Elgurult a laszti a Balaton partján

Az A4 Stúdió emblematikus épülete mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Let’s Colour!

Let’s Colour!

Gyerekek és felnőttek együtt örülnek – nyúli és soroksári általános iskolák falait varázsolja szebbé a Let’s Colour idei pályázata.

Hirdetés