Hirdetés

A COS bemutatta az Open Sky című, monumentális installációt, amelyet az amerikai Phillip K. Smith III. tervezett.

A COS örömmel mutatja be az Open Sky című, monumentális installációt, amelyet az amerikai Phillip K. Smith III. tervezett, specifikusan a 16-dik századi Palazzo Imbardo udvarára, amely a nagy közönség számára a milánói Salone Del Mobile kiállítás alatt, április 17 és 22 között lesz látogatható.

Az ég és a Palazzo udvara, építészete ihletette az installációt, amelyről így mesélt a művész: „Szerettem volna lehozni az eget a földre, hogy fizikailag is elérhetővé, jelenvalóvá tegyem. Az udvar felett az égboltból csak egy négyzetet látunk, ezt hoztam le a földre, és változtattam egy félköríves formává, amely pontosan a látogató előtt nyílik ki. Az ötlet az volt, hogy egybefüggően megmutassuk és összeolvasszuk a körülöttünk lévő, történelmi építészeti környezetet és az eget Milánó felett, létrehozva egy egyedülálló élményt.”
Tovább haladva az oszlopokkal körülvett udvartól, a Palazzo kertjében a centrális installáció kiegészül kisebb elemekkel is. A zajos utcától elválasztva, ez a kis terület a természet és az építészet közötti interakcióról szól, ahogy az alkotás egyes darabjai szétszabdalják és összefűzik a kert darabkáit.

„Már azóta inspirálnak bennünket Phillip K Smith III. munkái - ahogyan kapcsolatba lépnek a körülöttük lévő környezettel - amióta először találkoztunk velük. Az új alkotása abban segít, hogy egy másik nézőpontból is megismerjük a világot. Az ő látásmódja tökéletes párhuzamban van azzal, ahogyan mi gondolkodunk a designról, hogy finom és tudatos alkotásokat hozzunk létre. Az észlelésünket ezek a művészeti élmények befolyásolják és formálják, ezért örülünk annyira, hogy ebben az évben Phillip K. Smith III-el működhetünk együtt.”- mondta Karin Gustaffson, a COS kreatív igazgatója.

Az installáció a londoni székházú divatcég hetedik kiállítása a Salone del Mobile eseményén az egymást követő években, és az első együttműködése Phillip K. Smith III. művésszel.A COS 2012 óta mutat be izgalmas, egyedi és innovatív installációkat művészekkel, designerekkel és építészekkel együttműködve a milánói Salone del Mobile kiállításon. A korábbi kollaborációk mögött olyan nevek állnak, mint Gary Card, Bonsoir Paris, Nendo, Snarkitecture, Sou Fujimoto, és a Studio Swine, akiknek a New Spring installációjával a COS tavaly megnyerte a Milano Design Award “Most Engaging Exhibition” díját.

A Palm Springs bázisú művész az elragadó, fény-központú installációiról ismert, amelyek a körülöttük lévő környezetet, fényt, színeket, teret formálják át, így késztetve a nézőket arra, hogy átgondolják a kapcsolatukat az őket körülvevő világgal.Smith munkái a fizikai valósággal játszanak, törékeny, természetfeletti és meditatív élményeket alkotva a fények és a színek változásával és a néző mozgásával. 

Az installáció segítségével Smith arra ösztönöz mindenkit, hogy lassuljanak le, hogy adják át magukat a műveinek, hogy megláthassák és meghallhassák azt a szépséget, ami eléjük tárul.  

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Milánó kérése a kreatív iparhoz: tervezzetek eszközöket a biztonságos újranyitáshoz!

Milánó kérése a kreatív iparhoz: tervezzetek eszközöket a biztonságos újranyitáshoz!

Most aztán igazán nagy szükség van az alkotói fantáziára.

Törölték a 2020-as Salone del Mobilét

Törölték a 2020-as Salone del Mobilét

Nincs értelme jövőre megrendezni az idei kiállítást Milánóban.

Divatmárka és várostervező stúdió közös installációja Milánóban

Divatmárka és várostervező stúdió közös installációja Milánóban

A londoni COS a ecoLogicStudióval közös látványos kollaborációjával tér vissza a milánói designhétre. 

Hirdetés