• 2022-11-30 09:00
  • Deco

Ősfák árnyékában

Kortárs mediterrán a magyar tenger partján.

A kert növényzete és a mediterrán stílusban épült ház adta a kiindulási pontot a balatoni ház belsőépítészeti koncepciójához, amiben a fenyőfákra utaló zöldek és natúr tónusok dominálnak, a rusztikus hangulatot pedig modern részletek fűszerezik. Gollob Lilla az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámában mutatta be Szarka Tímea munkáját.
 

 

Balatoni nyár. Egy olyan kultikus fogalom, amihez szinte mindenkinek van valamiféle kapcsolódása itthon – legyen az nosztalgikus, vagy aktuális. A Villa Füred tulajdonosa is erősen kötődik a magyar tengerhez, azon belül is Balatonfüredhez, ahol gyerekként a szünidőket töltötte. Felhőtlen gyerekkori emlékeinek hatására egészen korán felkerült bakancslistájára egy saját balatonfüredi nyaraló, amihez egy lépéssel közelebb került 2015-ben, amikor megvásárolt egy vízparti apartmant.

Ahhoz a lakáshoz azonban nem tartozott kert, és a négyfős család sem fért el komfortosan benne, ezért tovább folytatta a keresést, mígnem rábukkant az áhított ingatlanra: nagy kerttel, hűsítő, árnyékot adó ősfákkal, egy mediterrán stílusban épült tágas, egyszintes épülettel és egy kisebb vendégházzal. Bár a Sipos Kata tervei alapján megújult kert és az épületek kiváló alapot adtak, külsőleg nem is szorultak felújításra, a belsőépítészet iránt érzékeny tulajdonosnak kifejezetten fontos volt, hogy a beltér kialakítása saját igényeinek és ízlésének megfelelő formát öltsön.

 

 

Saját, irodakivitelezéssel foglalkozó cégének belsőépítészét, Szarka Tímeát bízta meg az enteriőr megtervezésével, aki egyebek mellett a korábbi balatonfüredi lakással már bizonyította hozzáértését. Tímea teljesen szabad kezet kapott a tervezés során, és saját impulzusaira fűzte fel a belsőépítészeti koncepciót. Szeretett volna visszacsatolni az épületek mediterrán stílusához, hogy a külső és belső harmonikusan kapcsolódjon egymáshoz, ugyanakkor a kortárs atmoszféra elérése érdekében gondosan válogatott, modern elemekkel tette izgalmassá az összhatást. A színpalettát a kertben álló fenyőfák ihlették: a zöld különböző árnyalatai naturális tónusokkal párosítva jelennek meg a terekben.

 

 

Ugyancsak a természetesség dominál az anyaghasználatban is, a rengeteg fafelület bézs kőburkolattal kombinálva jelenik meg. Összességében egy komfortos és ízléses belső tér született meg, ami tökéletesen alkalmas családi pihenésre és vendégfogadásra egyaránt.

 

Alapterület: 123,27 nm
Vendégház terasszal: 30,69 nm
Helyszín: Balatonfüred
Belsőépítészet: Szarka Tímea

 

 

További képek a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Barátságos és játékos a LifeLike Egészségügyi Központja

Barátságos és játékos a LifeLike Egészségügyi Központja

A belsőépítészek a Duna-parti épületben játékos ötleteket valósítottak meg közérzet-jobbító szándékkal.

Olaszos cukrászda az agglomerációban

Olaszos cukrászda az agglomerációban

A szadai Nonna vendéglő belsőépítészete.

A ház, ahol még a kerítés is beton

A ház, ahol még a kerítés is beton

A letisztult, elegáns betonház lakótér és kerámia stúdió is egyben.

Hirdetés