Az Év Irodája címet is megpályázzák.

A Centrál Kávéháznak is otthont adó belvárosi bérházba költözött a Mito kommunikációs és fejlesztő ügynökség. A Zatykó Krisztina, Bakos Kristóf és Saly Miklós koncepciója alapján átalakított négy szinten most funkcionális, modern, az otthont idéző és nem utolsó sorban kutyabarát terek jöttek létre. 

Az új iroda keresésekor fontos szempont volt a belváros inspiráló közelsége és a jó tömegközlekedés. Mivel nem volt készen a piacon olyan irodaház, ami maximálisan megfelelt volna a Mito igényeinek, ezért a RE-solution Consulting (REscon) tanácsadói egyedi tervvel álltak elő: a Centrál Kávéháznak is otthont adó belvárosi bérház négy szintjét alakították át közel három hónap alatt. Az épület 1885-ben épült Quittner Zsigmond műépítész tervei alapján. A kávéház és irodaház felújításának tervezéséért 2000-ben Pro Architectura díjat kapott Gereben Gábor és Pataky Dóra, akik az épület teljes felújítását a „megőrizve felélesztő” szemléletben tervezték. A 2018-as költözés előtti átalakítás is ezt a szellemiséget vitte tovább; a bontás kizárólag a gipszkartonokra szorítkozott, az eredeti falakra és a meglévő belső nyílászárókra a tervezés során a tervezők adottságként tekintettek. 

A folyosókat és irodákat egybenyitották, az álmennyezetet megszüntették, a szőnyegpadlót és a hidegburkolatot öntött padlóra cserélték. A változtatások révén egy funkcionális és modern tér jött létre, amelyben visszaköszön a cégre jellemző garázs-hangulat is. A munka a tervezéstől a kivitelezésig egy közös alkotói folyamat volt, amelyben a Mito tulajdonosa, Kovács Balázs és kollégái, míg a REscon részéről Zatykó Krisztina belsőépítész, Bakos Kristóf építész és Saly Miklós ingatlanszakértő vettek részt. Az iroda designja bátran szembe megy a fősodorral: a reprezentatív luxus helyett az őszinteség dominál. Az otthoni nappali hangulatát idézik a kényelmes, könnyen mozgatható bútorok. A kreatív alkotómunkát többcélú, funkcionális terek segítik, amiket a munkatársak tervei alapján készült egyedi tapéták tesznek személyessé. A tervezők és a kollégák közötti folyamatos kommunikáció eredményeként egy olyan közeg jött létre, ahol jól érzik magukat a dolgozók, és a hatékony munka mellett a nap végi kikapcsolódásra is lehetőség van az irodában. 

Irodakutyák paradicsoma

Bérlő képviseleti szempontból a projekt egyik nagy kihívása az volt, hogy bérbeadó és bérlő számára is megnyugtató feltételekkel hozhassák magukkal a munkába a kutyáikat a kollégák. Az átépítéskor erre is figyeltek a tervezők: a korábbi szőnyegpadlót könnyen tisztántartható öntött padlóra cserélték. Az előre egyeztetett szabályoknak köszönhetően a beköltözés óta naponta 8-10 kutya jár be rendszeresen az épületbe mindenféle probléma nélkül.

 

 

 



Kapcsolódó cikkek

Egy geg már nem elég a jó irodához

Egy geg már nem elég a jó irodához

Változik a világ, benne pedig a munka, a munkával kapcsolatos elképzeléseink, a munkához való hozzáállásunk, így aztán a munkavégzés helyszínéül szolgáló terek is. 

A jövő irodái

A jövő irodái

PROGRAMAJÁNLÓ - Milyen módon integrálhatjuk az irodaterek tervezésébe az alkalmazottak igényeit?

A WING felépítette a Telekom és a T-Systems új székházát

A WING felépítette a Telekom és a T-Systems új székházát

Az ország legnagyobb és legmodernebb székháza teljes mértékben a Magyar Telekom igényei szerint készült el.

Hirdetés