Hirdetés

Távol a nagyváros zajától adott egy környezetbe simuló, masszív építésű ház a Pilisben. A környéken kevés mozgás, tiszta hegyi levegő, csend, és gyönyörű vegetáció mindenfelé, amerre a szem ellát – ennek a lehetőségnek nehezen lehetett ellenállni. Cikkünk az OCTOGON Deco 2019/5-ös lapszámából.
 


A szolid anyagokból épült házat hét évvel ezelőtt vásárolta meg a négy tagú család, egy középkorú házaspár és két egyetemista gyermekük, akik első felindulásukban csak a legszükségesebb változtatásokra gondoltak. Ám a helyszín alaposabb feltérképezése és saját elképzeléseik összevetése után úgy érezték, jobban járnak, ha szakértő csapat segítségét veszik igénybe a további lépésekhez. Így került látóterükbe a Geppetto Belsőépítész Iroda csapata, akik számára kitüntetett szempont, hogy személyre szabott tereket alakítsanak ki.

Több mint húsz év rutinja áll mögöttük és kényesen ügyelnek arra, hogy ne erőltessék rá saját elképzeléseiket a megrendelőre, inkább gondosan feltárva a belsőépítészeti megoldások tárházát, csupán néhány testre szabott lehetőséget hagynak meg az ügyfélnek, amiből már könnyedén választhat. Ebben az esetben sem volt ez másként, a közös munka Pallaghy Kata belsőépítész vezetésével hamarosan beindult. Abban már az első pillanattól egyetértettek, hogy szerkezeti, alaprajzi változtatásokba nem bocsátkoznak, és a ház belső tereit markánsan meghatározó, minőségi burkolatokat sem változtatják meg.
 


Céljuk olyan jó hangulatú enteriőrök kialakítása volt, amelyek harmonizálnak az épület külső megjelenésével, tiszteletben tartják a meglévő értékeket, és óvakodnak a fölösleges rombolástól. Ugyanakkor azonban biztosak voltak benne, hogy a meglévő világítási rendszeren változtatni kell, ezért alapos és mindenre kiterjedő felmérésekkel kezdték a munkát, majd az összes adat birtokában elkészült a korszerűsített változat. Hasonlóan jártak el a vizes helyiségek esetében is, a földszinti háztartási helyiséget megszüntették – helyén gardróbot rendeztek be – és az emeleti fürdőszoba valaha szaunának szánt szögletében találtak helyet a mosógépnek. Az így kialakított, praktikus helyiséget tolóajtóval választották le a fürdőszoba többi részétől. 

A háloszobák eltérő, egyedi színfoltjai és mintái mellett az olyan állandó elemek teszik egységessé a helyiségeket, mint a beépített bútorok és a padlóburkolat egységes anyag- és színvilága, ami a tervezői koncepció szerint megmaradt a fa barnás tónusai és a fehér felületek mellett.


Az ilyen praktikus megoldások mellett a megőrzött, mélybarna, tömörfából készült padló határozza meg az egész ház hangulatát, amihez a tervezőnek köszönhetően további fa és modern fehér bútorok csatlakoztak szinte minden helyiségben. Összességében barátságos és otthonos, korszerűen működő házbelsőt kaptak, amihez tágas térérzet párosul.

 

Alapterület: 211 m2
Helyszín: Pilis

Tervező: Pallaghy Kata, Gepetto Belsőépítész Iroda

 

 

Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.



Kapcsolódó cikkek

Merőleges viszonyulások haladóknak

Merőleges viszonyulások haladóknak

Újrarendezték az elemeket egy törökbálinti családi házban: lett benne ég, föld, víz és különleges tűz is. 

Falusi szerelem

Falusi szerelem

Családi ház bővítés Felsőtárkányban ARKT módra. 

Ismerős, mégis új

Ismerős, mégis új

Fábián Gábor és Fajcsák Dénes tervezte egri családi ház.

Hirdetés