Hirdetés

Legjobb kávék, családi hangulat a blushflow studio tervezte Ohana Coffee-ben

2022 szeptemberében készült el a Balassi Bálint utcai Ohana Coffee, amit a blushflow studio tervezői, Leveleki-Fügedi Hanna és Dr. Szatlóczki Dóra Lilla közösen álmodtak meg a két kávéimádó tulajdonossal. Mára sokak kedvence lett a kávézó, amely – enteriőrjében és nevében is – a családias életérzésre épít. A projektet a tervezők leírásában közöljük.
 


A belsőépítészettel párhuzamosan megalkotott Ohana brand létrejöttét egy átfogó design research előzte meg; ennek eredményeként valósult meg a kávézó identitása. Az egyedi design és koncepció fő hívószavai a harmónia és könnyedség, melyeket a zöld kozmopolita környezet mellett a historizáló építészet és a hawaii életérzés fűszereivel is össze kellett hangolni.

A kávézó tere két szekcióból áll, ami egy egységként, ugyanakkor két külön „egyéniségként” is működik. A növényekkel borított boltívek alatt jutunk a hátsó puha, kényelmes térbe, amely a Hannabi kanapéval és családbarát kialakítása miatt intimebb, hosszabb időtöltésre marasztal. Míg az első traktus a gyorsabb, nyüzsgő városi igényekre készült.
 


Az anyagok, formák és színek kiválasztásánál egy harmonikus atmoszféra megteremtése volt a cél. Ezt átlátható, tiszta terekkel értük el, így egy letisztult térélmény alakul ki, melyet a zöld összehangolt árnyalatai, valamint a fa melegsége egészít ki. A tengerpart megnyugtató hangulatát az üvegtégla és a fények játéka hozza, a zöld kékbe menő árnyalatai mellett a homok színeinek megjelenítésével. Mindezt olyan belsőépítészeti elemekkel megspékelve, mint üveg, kerámia lapok, falburkolatok.

A szuterén szint hozta magával, hogy sokféle világos szín és felület összessége adja az alapot, hogy minél több fény járja be a tereket, amit aztán puha textilek, csiszolt betonok, vagy éppen fa falburkolat tör meg és egészít ki, mindezt pedig a növények teszik teljes egésszé.


Így ez a belvárosi kávézó olyan funkcionális tér, amely minden elemével segíti az Ohana-feeling átélését – testi-lelki felfrissülés egy hamisítatlan városi oázisban!

 

blushflow studio | Web | Facebook | Instagram

 

Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Mindenki megtalálja benne, amit keres – az Euro 2024 logója

Mindenki megtalálja benne, amit keres – az Euro 2024 logója

Az UEFA bemutatta a 2024-es Európa-bajnokság logóját.

Forma és fa könnyed aszimmetriája | ZAHA HADID DESIGN X KARIMOKU

Forma és fa könnyed aszimmetriája | ZAHA HADID DESIGN X KARIMOKU

A 2022-ben debütáló Seyun szék a Zaha Hadid Designra jellemző sajátos, kanyargós sziluetteket és a tűpontosan megtervezett struktúrát jeleníti meg a Karimoku japán bútormárka minőségi kivitelezésében.

Pálya a mélyben

Pálya a mélyben

Posztstadion stádium kiállítás a FUGA-ban.

Hirdetés