Hirdetés

A természetes anyagok erőteljes jelenléte, valamint a jól eltalált arányok egyaránt jellemzik ezt a Budapest vonzáskörzetében épült családi házat, amit Bekő-Mucsi Beatrix jegyez belsőépítészként.

A kétszintes családi ház jó lehetőséget nyújtott arra, hogy a négytagú család minden funkcionális igénye és esztétikai elvárása megvalósulhasson benne. Elképzeléseik realizálásában Bekő-Mucsi Beatrix tervező segítette a tulajdonosokat, aki jó érzékkel látta át a különböző karakterű elemek közötti viszonyrendszert. Cikkünk az OCTOGON Deco 2021/6-os lapszámából.
 


Talán nem tudatos tervezői döntés miatt alakult így, de már a ház külső, sötét-világos homlokzata és modern tömbje is előrevetíti a belső terekben fontos szerepet játszó finom ellenpontozások játékát. Klasszikus mintát követ az épület alaprajza: a földszintre kerültek a közösségi terek, míg az emeleten kaptak helyet az intim helyiségek. Köszönhetően a nagyméretű nyílászáróknak, az enteriőrökben jól érvényesül a természetes fény, és így a ház körüli növényzet látványa is része lehet a nappali terének, ahol olyan természetes anyagok jelennek meg, mint a fa parketta és a tölgyfurnér felületek.

A konyha-étkező és nappali közösségi tere az elhúzható üvegfalakká nőtt nyílászáróknak köszönhetően egész nap fényárban úszik.


A konyharészt a nappalitól jelzésértékűen elválasztó szürkés térelem nem csupán esztétikai feladatot lát el, egyúttal tartószerkezetként is funkcionál. Jól ellenpontozzák a sötétebb tónusú fafelületeket a bútorok világosabb fafrontjai, praktikus oldalról pedig ezek mind tárolókat, beépített szekrényeket rejtenek.

Izgalmas eleme a nappalinak a zeneszekrény, amely szándékoltan egy korábbi időszak esztétikai karakterét csempészi be a modern enteriőrbe. Az antik tárgy beemelésével kellemes párbeszéd bontakozik ki a színek és a felülettípusok, illetve a különféle korok designja között. Ezek az apró, a tulajdonosok érdeklődési körére, ízlésére, személyiségére utaló gesztusok teszik személyessé a tudatosan letisztultra hangolt enteriőrt.
 


A színpalettát tekintve a fürdőszobában, és a felnőtt hálóban is a szürkés tónusok dominálnak, míg a két gyerekszobában egyértelműen a barnás pasztell tónus határozza meg az enteriőrt. Nem akarnak különösebben bravúrosak, vagy hivalkodók lenni a belső terek, sokkal inkább egy olyan élhető és harmonikus összképet mutatnak, amely az ötletes belsőépítészeti elemek és karakterek jó érzékű arányainak köszönhetően otthonos és szerethető.
 

 

Helyszín: budapesti agglomeráció
Alapterület: 150 m2

 

 

Még több és nagyobb fotó a képgalériában! 


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Kihirdették a „Fénnyel Teli Otthonok” Családi Ház Tervpályázat nyerteseit

Kihirdették a „Fénnyel Teli Otthonok” Családi Ház Tervpályázat nyerteseit

Kiemelkedő építészhallgatói terveket díjazott a VELUX Magyarország Kft.

Keleti kényelem Nyugat-Magyarországon

Keleti kényelem Nyugat-Magyarországon

Családi ház Szombathelyen.

Tésztagyárból látványos villa
  • 2020-06-30 09:00
  • Deco

Tésztagyárból látványos villa

Családi ház Budán.

Hirdetés