Ebben a szellemben debütált az LG Magyarország Interior excellence nevű lakberendezői pályázata.

Ez a gondolat fogta össze az LG Magyarország Interior excellence elnevezésű, első lakberendezői pályázatát, amely a Lakberendezők Országos Szövetségével karöltve valósult meg. Az LG filozófiája szerint a mindennapok során használt elektronikai eszközök ugyanúgy alkotóelemei a környezetünknek, mint a bútoraink vagy a személyes tárgyaink – mindezt pedig méltó módon, a hazai lakberendezői közösség szemével is szemléltetni kívánta. Cikkünkben a pályázatra beérkezett legjobb tervrajzokat mutatjuk be. 

Interior Excellence 2021

A pályázók feladata az volt, hogy a gyártó háromdimenziós termékeit elhelyezzék egy általuk megálmodott, professzionálisan megtervezett helyiségben. A lakberendezők hat kategóriában — Nappali, Home Office, Hálószoba, Konyha, Fürdőszoba, Home Cinema — adhatták le tervrajzaikat, amelyeket olyan neves tervezők bíráltak el, mint Ács Erzsébet lakberendező, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke és a Szakmai Szervezetek Országos Szövetségének alelnöke, Kővári Judit, a Junior Art Center Lakberendező Iskola intézményvezetője, a Nivo Art Alapítvány kuratóriumának elnöke, Sallak Andrea, a 2019-es Év Lakberendezője, és Takách-Batta Tibor lakberendező. A beérkező munkákat az LG Magyarország képviselői is értékelték. A szakmai zsűri minden kategóriában egy, azaz összesen hat nyertest, valamint egy különdíjast választott ki olyan szakmai szempontok alapján, mint az eredetiség, a kreativitás, a funkcionalitás, a részletgazdagság, a színharmónia és az első benyomás.

Az LG Interior Excellence 2021 szakmai lakberendezői pályázat nyertesei:

Különdíj - Alexa Dániel

Alexa Dániel tervrajza saját tervezésű termékére, a Select/ Room mozgatható falakra épül. A motorikusan működő, eltolható falakkal egy térből három teljes értékű helyiség jön létre: egyszerre mutat be konyhát, nappalit és hálószobát ez a pályamű. A helyiségekben a tervező számos prémium LG terméket rejtett el, az LG OLED Gallery televízióját pedig úgy helyezte el, hogy az 180 fokban átfordítható legyen az egyik leválasztott helyiségből a másikba.

Alexa Dániel különdíjas terve

Home Cinema kategória – Barabás Adrienn

A Home Cinema kategória nyertes tervrajza egy igazi afrikai túrára kalauzol el minket. A luxusszínvonalú házimoziteremben a fa természetes szépsége és a világosabb, pasztelles színhasználat afrikai törzsi motívumokkal egészül ki. A helyiség szinte hívogat a kikapcsolódásra és az ellazulásra, amit az LG legújabb CineBeam Laser 4K projektora csak tovább fokoz akár 120 hüvelykes méretű, tökéletes minőségű vetített képével.

Barabás Adrienn – Home Cinema

Konyha kategória – Gábor Márta

Gábor Márta kifinomult, elegáns és exkluzív konyhadesignja a családról, a minőségről és a minőségi együtt töltött időről üzen. Mindehhez ideális társ az LG különleges és intelligens InstaView Door-in-DoorTM hűtőszekrénye, amely egyedi kialakításával tökéletesen alkalmazkodik a lakók igényeihez.

Gábor Márta – Konyha

Home Office kategória – Buzdor Gabriella

Buzdor Gabriella tervező szerint a dolgozószobának nemcsak kényelmesnek és praktikusnak, de esztétikusnak is kell lennie ahhoz, hogy örömünket leljük a munkában. A helyiség központi eleme az LG ergonomikus, állítható talapzatú, bármilyen irányba forgatható Ergo monitora, amely az ultrakönnyű LG gram laptoppal párosítva egész nap garantálja a kényelmes munkavégzést.

Buzdor Gabriella – Home Office

Hálószoba kategória – Buzdor Gabriella

Egyszerre áraszt nyugalmat és enged teret az álmodozásnak és a kikapcsolódásnak a Hálószoba kategória nyertes tervrajza. Az LG stílusos OLED Gallery televízióját Buzdor Gabriella tervező úgy helyezte el, hogy az ágyból is kényelmesen látható legyen – ebben segítségére volt az is, hogy a készülék szinte minden betekintési szögből tökéletes színeket és torzításmentes képmegjelenítést garantál. A minőségi levegőről az LG elegáns PuriCare légtisztítója gondoskodik.

Buzdor Gabriella – Hálószoba

Fürdőszoba kategória – Takács Éva

Takács Éva mindig arra törekszik, hogy a tervezett környezet összhangban legyen a megbízó személyiségével, örömet adjon, és megkönnyítse a leendő lakók mindennapjait. Ezt tükrözi a Buborékok című pályamű is: a tágas luxushelyiség egy térkád köré szerveződik, amelybe tökéletesen beleillik az LG TWINWash egyedi kialakítású, gőzfunkciós mosó-szárítógépe.

Takács Éva – Fürdőszoba

Nappali kategória – Sárközi-Varga Anikó

Az Arizona natural living room című pályamunkával Sárközi-Varga Anikó egy designépület nappaliját mutatja meg. Ebben a környezetben az LG OLED Gallery televíziója és ARTCOOL Gallery légkondicionálója diszkréten egy műalkotás részévé válnak, szinte teljesen belesimulva a térbe akkor, amikor éppen nem a feladatukat teljesítik.

Sárközi-Varga Anikó – Nappali

Az Interior Excellence 2021 lakberendezői pályázat nyertes tervrajzainak mindegyike teljes egészében megtekinthető az interiorexcellence.lg.hu weboldalon.


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Öt pontban egy új üzlet designjáról

Öt pontban egy új üzlet designjáról

Benéztünk a Telenor Astorián lévő zászlóshajó boltjába.

"Folyamatosan úton vagyunk"

Nagy Tamásra emlékezünk.

Videosorozat indul Megfagyott zene címmel

Videosorozat indul Megfagyott zene címmel

Innovatív épületeket, és az azokat megálmodó építészeket mutatja majd be. 

Hirdetés