• 2022-08-10 09:00
  • Deco

Csiszolt gyémánt

Az utazásaik során megkedvelt, visszafogottan elegáns szállodák világát szerették volna viszontlátni új otthonukban a megrendelők – kevésbé szokványos, ám annál látványosabb megoldásokkal sikerült elérni a kívánt hatást ebben a fővárosi agglomerációban épült családi házban. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/3-as lapszámából.
 


Elegáns, letisztult és otthonos – ezekkel a kulcsszavakkal keresték meg Varró Zoltánt a tulajdonosok, amikor felkérték a Markos Anikó építész tervezte házuk belső tereinek kialakítására. A tóparti telek részben nyitott a parti sétányra, ugyanakkor az utca felé kisvárosi, zárt beépítésű kapcsolatot kapott. Nyári konyhaként és fedett teraszként született újjá a tóra néző oldalon korábban álló kisház, míg a terület másik végében egy szinteltolásos családi ház épült fel.

A belsőépítészeti tervezés során először azokat a főbb anyagokat határozták meg, amelyek konzekvensen végigvonulnak a terekben, utalnak egymásra és meghatározzák az alapvető érzeteket. Jól megválasztott famintázatú, bézs színvilágú tapétával szivárog be az enteriőrökbe a természet közelsége. Ezt egészítik ki a változatos formában megjelenő, átvilágított falfelületek – onyx illetve az onyx ihlette mintás üvegfelületek – amelyek egyfajta közös motívumként kapcsolják össze a helyiségeket.

A belsőépítészeti tervezés a minőségi textíliák és a tapéta megválasztásából indult ki – a natúr színvilág megőrzése mellett mégis ezek az elemek a leghangsúlyosabbak.


A tulajdonosok ásványok iránti rajongása jelenik meg bennük, egyúttal plasztikus hatást kölcsönöznek a belső tereknek. Elegáns és hangulatos a mindenhol változatos formában megjelenő rejtett világítás, míg az otthonos melegséget a gondosan megválasztott textíliák biztosítják. A földszint, alapvetően egybenyitott közösségi téregyüttesének fókuszpontját a kandalló adja, e köré rendeződnek szigetszerűen a különböző funkciók. Szintén az alsó szinten találjuk a felsővezetői irodák világát idéző, tárgyalóként is használható dolgozót, valamint a kikapcsolódást szolgáló jógaszobát szaunával, amikhez egy függönnyel leválasztható, keleti hangulatot árasztó, kellemes pihenőtér is kapcsolódik.

Megvilágított falszakaszok és rejtett világítások teszi igazán különleges hangulatúvá a tereket, amelyekben karakteres minták és változatos textúrák jelennek meg.

Az emeleti intim terekben a legnagyobb kihívást a tető éles szöge jelentette – ebből a hátrányból a különböző formai elemekkel igyekezett erényt kovácsolni a tervező. Az ötletes megoldások mellett elegánsan visszafogott színvilágával mégis látványos, egyedi stílusú belső terek jöttek létre, amelyek egyszerre képesek a luxus és az az otthonosság érzetét kelteni.
 

 

Alapterület: 246 m2
Helyszín: Budapesthez közeli település

Tervező: Varró Zoltán, Varrodesign


 

Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Best of Deco 2021 | Bravúros bővítés
  • 2021-12-29 11:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Bravúros bővítés

Az év végéhez közeledve Szász Kati, az Octogon Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme az Amoeba Group és a The Alchemists által tervezett családi ház, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Apró ékszer

Apró ékszer

Házikó Portugáliában a BOX arquitectos irodától.

Egészséges lazulás
  • 2021-12-15 14:47
  • Deco

Egészséges lazulás

Feltöltődés a jakuzziban.

Hirdetés