Hirdetés

Szabad hozzáférést biztosít az újgenerációs hűtőközeget használó technológiákhoz a Daikin.

Hirdetés

A Daikin Industries Ltd. világszinten vezető légkondicionáló és hűtőközeg gyártó vállalatként 2015. szeptember 10-én bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza, és szabad hozzáférést biztosít 93 szabadalmához, ösztönözve ezzel az iparágban lévő légkondicionáló és hőszivattyú gyártókat, hogy ők is az új, környezetbarát R-32 hűtőközeget használják a berendezéseik fejlesztésénél, gyártásánál.

fotó COPYRIGHT SIGN Daikin

Az R-32 egy újgenerációs hűtőközeg, ami környezetvédelmi szempontból sokkal jobbnak bizonyul, elődeinél: kevésbé ózonkárosító, energiahatékony, könnyen újrahasznosítható, és a GWP értéke (globális felmelegedésre gyakorolt hatása) egyharmada a légkondicionálóknál leggyakrabban használt R-410A-nak. A Daikin úgy véli, hogy ezen tulajdonságok miatt a jövőben ez a hűtőközeg tűnik a legígéretesebb megoldásnak, mely révén csökkenthető a lakossági és kereskedelmi légkondicionálók, hőszivattyúk ökológiai lábnyoma.

Jelentős mértékben csökkenne a szén-dioxid kibocsátás, ha minden jelenlegi R-410A hűtőközeget R- 32-re cserélnének, ekkor a hűtőközegek által generált szén-dioxid kibocsátás 2030-ra 24%-kal csökkenhetne.

A szabadalmak nem magára az R-32 hűtőközegre vonatkoznak, hiszen az más hűtőközeggyártóknál is elérhető, hanem azokra a Daikin technológiákra, ahol a vállalat légkondicionáló és hőszivattyú berendezéseiben az R-32 hűtőközeget kizárólagosan használja.

Ezen technológiák más gyártókkal történő megosztása, azok globális felhasználása elősegíti a legfontosabb környezetvédelmi célkitűzések elérését.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan vethetünk véget az állandó légkondi-harcnak?

Hogyan vethetünk véget az állandó légkondi-harcnak?

Az irodai klímahasználat állandó vita tárgya, amelynek egyik oka, hogy nők és férfiak másképp érzékelik a hőmérsékletet. De van-e mindenki számára jó megoldás?

30 éve Magyarországon a Samsung

30 éve Magyarországon a Samsung

Az ünnepi évet többek között egy jövőkutató kerekasztal-beszélgetéssel kezdte meg a vállalat.

Ázsiában találtak egy nagyon jó megoldást a műanyagzacskó-problémára

Ázsiában találtak egy nagyon jó megoldást a műanyagzacskó-problémára

Több szupermarket-hálózatnál banánlevélbe csomagolják a zöldséget és a gyümölcsöt, jelentősen hozzájárulva ezzel a nejlon elleni küzdelemhez.
Hirdetés