Hirdetés

Szabad hozzáférést biztosít az újgenerációs hűtőközeget használó technológiákhoz a Daikin.

A Daikin Industries Ltd. világszinten vezető légkondicionáló és hűtőközeg gyártó vállalatként 2015. szeptember 10-én bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza, és szabad hozzáférést biztosít 93 szabadalmához, ösztönözve ezzel az iparágban lévő légkondicionáló és hőszivattyú gyártókat, hogy ők is az új, környezetbarát R-32 hűtőközeget használják a berendezéseik fejlesztésénél, gyártásánál.

fotó COPYRIGHT SIGN Daikin

Az R-32 egy újgenerációs hűtőközeg, ami környezetvédelmi szempontból sokkal jobbnak bizonyul, elődeinél: kevésbé ózonkárosító, energiahatékony, könnyen újrahasznosítható, és a GWP értéke (globális felmelegedésre gyakorolt hatása) egyharmada a légkondicionálóknál leggyakrabban használt R-410A-nak. A Daikin úgy véli, hogy ezen tulajdonságok miatt a jövőben ez a hűtőközeg tűnik a legígéretesebb megoldásnak, mely révén csökkenthető a lakossági és kereskedelmi légkondicionálók, hőszivattyúk ökológiai lábnyoma.

Jelentős mértékben csökkenne a szén-dioxid kibocsátás, ha minden jelenlegi R-410A hűtőközeget R- 32-re cserélnének, ekkor a hűtőközegek által generált szén-dioxid kibocsátás 2030-ra 24%-kal csökkenhetne.

A szabadalmak nem magára az R-32 hűtőközegre vonatkoznak, hiszen az más hűtőközeggyártóknál is elérhető, hanem azokra a Daikin technológiákra, ahol a vállalat légkondicionáló és hőszivattyú berendezéseiben az R-32 hűtőközeget kizárólagosan használja.

Ezen technológiák más gyártókkal történő megosztása, azok globális felhasználása elősegíti a legfontosabb környezetvédelmi célkitűzések elérését.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Víz és design 125 éves kapcsolata

Víz és design 125 éves kapcsolata

Az idén 125 éves Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala összegyűjtötte a vízzel kapcsolatos innovációkat.

Nem drágítja érdemben az építkezést a közel nulla energiaigény bevezetése

Nem drágítja érdemben az építkezést a közel nulla energiaigény bevezetése

Jövőre jön a 25 százalékos szabály; félni felesleges tőle, viszont megéri körültekintőnek lenni.  

Guardian Glass: Üveg és fenntarthatóság kéz a kézben

Guardian Glass: Üveg és fenntarthatóság kéz a kézben

Az üveggyártó cég megkapta a C2C tanúsítvány bronz fokozatát nyolc európai üzemében folyó üvegeinek előállításáért.

Hirdetés