Hirdetés

Akusztika a jövő épületeiben

Web:https://www.hugbc.hu/page.php?id=5&event=1979
Kezdődik:2020 November 25. 15:00, Szerda
Végződik:2020 November 25. 16:00, Szerda
Hely:Online

 

Épületeinkben, az irodákban nem csupán az utcáról, külvilágból érkező zajoknak vagyunk kitéve, hanem a belső, gépészeti rendszerekből származó zavaró alapzajok, másrészt a többi kolléga esetleg zavaró beszélgetései is nehezíthetik a koncentrált munkát. A WELL Building Standard™ mellett a többi épületminősítési rendszer (BREEAM, LEED) és hazai építésügyi irányelvek, szabványok is tartalmaznak előírásokat, követelményértékeket az akusztikai tervezésre vonatkozóan, mégis a felmérések azt mutatják sok a tennivaló ezen a területen.

Egy , a HuGBC által 2019 nyarán végzett több, mint 300 fős budapesti irodai dolgozó részvételével készült felmérés során kiderült, hogy a dolgozók majdnem 70 százaléka érzi zavaróan zajosnak az irodateret, ahol dolgozik. Illetve csak 17 százaléknak nem volt ezzel problémája. Ezek a számok is azt mutatják, hogy a zavaró zajhatásokkal foglalkozni kell, azok egészségkárosító hatásai is kimutathatóak.

A zaj a magas vérnyomás, koncentráció- és alvászavarok kiváltó oka is lehet.

A jó hír az, hogy ezek a zajforrások átgondolt tervezéssel, belsőépítészeti kialakítással akár teljesen kiküszöbölhetők. 

Az online előadáson az alábbi kérdésekre adnak választ a HuGBC szakértői:
Miért fontos a megfelelő akusztikai kialakítás az irodákban?
Milyen trendek alakítják az irodai akusztikai környezet változását?
Miért és hogyan jött létre, mit szabályoz az új teremakusztikai szabvány?
Milyen fejlesztések zajlanak az akusztikai termékek piacán?

Előadók: Dr. Huszty Csaba, ügyvezető igazgató, ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft., Tóth Zoltán, területi képviselő, Ecophon Hungary Saint-Gobain Ecophon AB
Házigazda: Tóth Nelli, környezetmérnök, létesítményenergetikai szakmérnök az MN6 Energiaügynökségtől, a HuGBC WELL munkacsoportjának tagja

A webinárium magyar nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A webinárium max. létszáma 100 fő.


Hirdetés