Hirdetés

Keleti Éva hat évtizednyi pályájának színe-java az 50-es évektől máig: eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztár portrék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet.

Web:https://www.facebook.com/events/670063496809560/
Kezdődik:2019 December 11. , Szerda
Végződik:2020 Február 02. , Vasárnap
Hely:Műcsarnok
Település:Budapest
Cím:Dózsa György út 37.

 

Nemcsak a múlt nagyságait, hanem a ma emberét is láthatják a nézők. Keleti Éva fotóművész ugyanis újrakezdte, illetve folytatta a pályát. Csaknem harminc évnyi kihagyás után, 88 évesen megint aktívan fényképez. Lefotózta a kaposvári négyes ikrek közül még élő három fivért – hatvannégy év után újra. Sokakat fölkeresett egykori kedves modelljei közül: Törőcsik Marit, Gálvölgyi Jánost, Orosz Adélt és másokat. De több tucatnyian – mint például Maurer Dóra, Vecsei H. Miklós vagy Schiff András – most először álltak immár digitális kamerája elé.

E páratlan alkotói arcképet nemcsak több száz bemutatott művével rajzolják meg, a történeti, szakmai háttér mellett a személyes, családi mozzanatokat fölvillantása teszi a képes időutazást nagyon is maivá és szinte varázslattá. Egy kiállítás, ahol a távoli ismerőssé, a jelen pedig távlatossá válik.

Kurátor: Szarka Klára
 


Hirdetés