Hirdetés

Az artKRAFT évzáró workshopja a Bauhaus és a japán ’NUNO’ (textil) szóról elnevezett technika köré szerveződik.

Web:https://www.facebook.com/events/744545092676924/
Kezdődik:2019 December 08. 10:00, Vasárnap
Végződik:2019 December 08. 17:00, Vasárnap
Hely:artKRAFT - Industrial - Design - Interior
Település:Budapest
Cím:Budafoki út 70.

 

A tavaly ősszel alapított artKRAFT Collage Studio 8 workshopot szervezett az elmúlt egy évben. Ezeken az alapítókkal és meghívott művészekkel (Susanna Lakner, Korolovszky Anna, Szántó Sári) együtt változatos alapanyagokból (moziplakát, fa, régi újságok, tapéták, etc.) alkothattak a résztvevők.

Az idei év két záró workshopja a korábbiakhoz képest mind témájában, mind alapanyagában rendhagyó: az egyik workshop a 100 éves Bauhaus előtt tiszteleg, és Horváth Lóczi Judit festőművész vezetésével alkothatnak majd a résztvevők, a másik pedig egy különleges technika, a NUNO alkalmazásába vezet be, Róbert Vanda textilművész irányításával.

Horváth Lóczi Judit és Róbert Vanda

Az is újdonság, hogy első alkalommal egy kollázs kihívás is kiegészíti a decemberi eseményt: november 30-ig bárki készíthet Bauhaus témában analóg, digitális vagy akár vegyes technikával kollázst. Ha ezt megosztja az Instagramon #artkraftbauhaus hashtaggel, és elkezdi követni az artKRAFT Collage Studio Instagram oldalát, akkor esélye lesz arra, hogy a szervezők éppen őt hívják meg a december 8-i workshopok egyikére.

A WORKSHOPOK

Horváth Lóczi Judit - BAUHAUS 100

Judit munkái itt.

A Bauhaus 100-adik évfordulója apropóján megvizsgáljuk, milyen formákat és elveket használtak előszeretettel az irányzat mesterei, és egy kicsit átalakítva, saját szájízünk szerint építjük be őket a kollázsainkba.

Építőelemeink lesznek az egyszerű geometrikus formák, a színes felületek, a talált minták és ritmusok, amelyekből a különböző perspektivikus játékok (pl: sorolás, torzítás) segítségével akár épületszerű alakzatokat, formákat, térbeli játékokat hozunk létre. Ha van kedvenc képrészleted, vagy régen kinéztél egy mintát egy magazinban, hozd el és beépítjük a kompozíciódba!

Róbert Vandával - Textil NUNO nemezeléssel

Vanda munkái itt.

Kollázs képet készítünk, amit - ragasztó helyett - vékony gyapjú réteggel összedolgozva fixálunk. Ez a technika a japán ‘nuno’ - textil, anyag szóból kapta nevét, nemezelt textilt jelent. Lényege, hogy a gyapjú finom szálacskái a szövött anyagok résein keresztülhatolva, azokkal összekapaszkodva egy egységes, új textúrával rendelkező anyagot teremetnek. A nemezelés során a gyapjú összemegy, míg a rátét textil mérete változatlan marad, a zsugorodó gyapjú sajátos textúrába rántja a szövetet. A vékony és ritkább szövésű kasmír, selyem, viszkóz, pamut és valamelyest a műszálas anyagok is alkalmasak nuno nemezelésre.

A workshopon a résztvevők saját textiljeiket is bedolgozhatják kollázsukba, de rendelkezésükre áll egy változatos minőségeket, textúrákat, színeket, mintázatokat felvonultató textil válogatás is.

A kész nemezkollázs vastag kartonpapírra kasírozva keretezhető, vagy textiles összeállítások, lakástextilek részeként tovább alakítható.


Hirdetés