Az ArchiKids Budapest építészeti fesztivál a jövő generációival kezdeményez párbeszédet.

Web:https://www.facebook.com/events/180848059690504/
Kezdődik:2020 Október 03. 10:00, Szombat
Végződik:2020 Október 03. 18:00, Szombat
Hely:KÉK - Kortárs Épitészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Bartók Béla út 10-12.

 

A világszerte jelentkező ArchiKids fesztiválok mintájára lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek. Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére? Milyen struktúrák makett szintű megépítésével tudjuk továbbérzékenyíteni eddigi téri tapasztalataikat? Ezekre a kérdésekre velük közösen keressük a választ a Kortárs Építészeti Központ szervezésében immár másodjára megvalósuló, kibővített programon.

Minden építészet ami tér és ahhoz, hogy a gyerekek érdeklődése elmélyedjen benne, nincs másra szükség, mint újra építésre hívni őket. Mindez olyan mögöttes összefüggésekre képes irányítani a figyelmet, ami egy érzékenyebb, szociálisabb, tudatosabb létre ad lehetőséget már gyerekként is és így remélhetően környezetükért felelősebb, aktívabb városlakókká válnak.

Kíváncsi vagy, milyen építésznek lenni gyerekfejjel? Milyen igényeik vannak a gyerekeknek az épített környezetben, és hogyan formálnák azt?

Figyeld az ARCHIKIDS_VÁROSÁLMODÓK hamarosan jelentkező programját, amiben megismerheted, te miként lehetsz a folyamat részese! A programok idén három építészeti bázisból indulnak, (KÉK; MÉSZ, FUGA), külső és belső terekben, köztéren és stúdiókban is.

Programtípusok

  • Installáció építés, makettezés
  • Nyitott Stúdió látogatás
  • Vezetett specifikus városi séták
  • Kreatív kép/videó alkotás
  • Interaktív városi játék és társasjáték
  • Térképes kutatópálya
  • LEGO modellezés
  • VR

Résztvevők / programok

Építészek (és építész irodák), urbanisták, művészek, designerek, vizuális nevelőtanárok, múzeumpedagógusok, drámapedagógusok, építészeti-, oktatási-, művészeti- és kulturális intézmények.

Az eseményeken való részvétel idén is ingyenes, a részletes program hamarosan elérhető lesz.

 


Hirdetés