Hirdetés

A 18 szintes lakóház a tervek szerint 2021 harmadik negyedévére készül el.

A magyarországi piac meghatározó szereplőjének számító, Romániában és három lengyel városban is számos lakóépület-fejlesztéssel jelen lévő Cordia Varsóban indította el eddigi legmagasabb lakóházának építési munkálatait. A Visztula partján épülő, 164 lakásos, prémium kategóriás komplexumból könnyen elérhető a lengyel főváros bármely része.

Augusztusban kezdődtek meg Varsóban, a Visztula partjára tervezett Horyzont Praga építési munkálatai, a 18 szintes lakóház a tervek szerint 2021 harmadik negyedévére készül el.

A jelenleg összesen 3700 lakást építő Cordiának nem ez az első fejlesztése Lengyelországban: a vállalat csak az idén két projektet fejezett be itt, illetve két másik építése jelenleg is zajlik. A varsói, 118 lakásos Zielone Bemowo első üteme elkészült, a 200 lakásos második ütem most épül; Krakkóban 185 lakásos Supernova projektet adták át az idén, a 70 otthonból álló Lotniczówkán pedig még dolgoznak az építők.

Eddig a lengyel piacon több mint ezer lakást adott át a vállalat, a jövőben pedig további mintegy 1400 otthon építését tervezi Varsóban, Krakkóban és Gdanskban. Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója elmondta, hogy a lengyel piac a gazdasági stabilitás miatt kiszámítható, a lakások áfája pedig 8%. Ennek megfelelően a Cordia a jövőben is bővíti a lengyel portfólióját, további jelentős beruházások előkészítése zajlik, komoly növekedési terveink vannak.

A 164 lakásból álló Horyzont Praga a maga 54,5 méteres magasságával a Cordia európai portfóliójának legmagasabb épülete lesz, az otthonok mérete 35 és 128 négyzetméter között változik. Minden emeleti lakáshoz tartozik erkély, a földszinti otthonokhoz pedig saját, akár 50 négyzetméteres kert, a felszín alatti, kétszintes parkolóban pedig külön biciklitárolókat és elektromosautó-töltőpontokat alakítanak ki.

A Horyzont Praga elsősorban olyan fiatal vásárlókra számít, akiknek egyaránt fontos a kiváló infrastrukturális ellátottság és az, hogy a lengyel főváros minden része könnyedén megközelíthető legyen. Az épület alig negyedórás autóútra lesz Varsó belvárosától, míg a Chopin nemzetközi repülőtér 20, a Służewiec üzleti központ 25 perc alatt érhető el. A környéken számos kerékpárút, kávézó, étterem, oktatási és egészségügyi intézmény található, de a közelben van mozi, teniszklub, több bevásárlóközpont, park, uszoda és fitneszterem is.

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rövidfilm készült Goldfinger Ernő híres épületéről

Rövidfilm készült Goldfinger Ernő híres épületéről

A lakóház lakásszövetkezetként működik, az építész eszméjét követve a szerényebb jövedelműeknek biztosít otthont.

Óvatosabban tervezzük az otthonaink felújítását, de a napelemes tetőcserép továbbra is nyerő

Óvatosabban tervezzük az otthonaink felújítását, de a napelemes tetőcserép továbbra is nyerő

Halasztás és költségoptimalizálás az otthon projekteknél.

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Hamarosan vízre száll Csehország első, 3D nyomtatással készült lakóháza

Az épületet egy nyomtatókarral ellátott robot készíti.

Hirdetés