Életműdíjat kapott a Párisi Udvar felújítója

A kimagasló, példamutató építőipari és mérnöki munkát jutalmazta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Lechner Ödön életműdíjjal jutalmazta a kimagasló, példamutató építőipari és mérnöki munkát. Idén Bajnok Sándor, a többszörös díjas Párisi Udvar felújítását levezénylő szakember kapta az építőipari szakma legjelentősebb elismerését. 

A szakember húsz éve tagja a Market Építő Zrt. kivitelezési csapatának. Bajnok Sándor műszaki ismerete egyedülálló a hazai palettában, különösképpen a szállodák és a műemléki felújítások területén.

Legutóbbi átadott projektje az Európában is páratlan értékekkel bíró Párisi Udvar átfogó rekonstrukciója és ötcsillagos szállodává alakítása volt, ahol elsőszámú vezetőként állt helyt.

Már több mint negyven nagyberuházás levezénylését végezte, projektjei rendszeresen szerepelnek a Mesterdíj Alapítvány Építőipari Nívódíj listáján, legutóbb például a hiánypótló repülőtéri hotel kapta meg a szakmai elismerést.

Bajnok és a díj - Fotó: Market

„Egész életemben az építőipart tanultam, a generálkivitelezésnek köszönhetően a szakma minden területét megismerhettem. Ahogy kollégáim a Marketben, én is építeni szeretek. Néhány évvel ezelőtt jártam előszőr az Építőipari Nívódíj átadóján, amikor az egyik projektünk megkapta ezt az elismerést, ott hallottam először a Lechner Ödön díjról. Rögtön azon kezdtem el gondolkozni, hogy mit szükséges megtennem azért, hogy én is tagja lehessek ennek a klubnak. Elég régóta dolgozom már az építőiparban, sok szép épület munkálataiban vettem részt. Egy karrierpálya beteljesülésének érzem, ami nem megnyugvást jelent számomra, hanem tovább ösztönöz, hogy még jobb legyek. Új erőt adott” – mondta Bajnok Sándor a kitüntetés átvétele után.

Lechner Ödön díjat több munkatárs kapott már a cégnél, köztük Scheer Sándor vezérigazgató 2014-ben, Pintér Lajos műszaki igazgató 2015-ben és Szűcs Csaba főépítésvezető 2017-ben. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Különdíjas lett a Párisi Udvar a MÉD-en

Különdíjas lett a Párisi Udvar a MÉD-en

Pénteken adták át a Média Építészeti Díját. Az egyik elismerés a Párisi Udvarnak jutott.

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Négy és fél év után befejeződött a Párisi Udvar rekonstrukciója. A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató munka látványos eredményt hozott.
Örökségvédelem ma(napság) Magyarországon

Örökségvédelem ma(napság) Magyarországon

Az örökségvédelem ma talán még sokszínűbb is, mint régen – de közösen tartozunk érte felelősséggel.

Hirdetés