Hirdetés

Az ingatlan.com becslése szerint 4-5 ezer lakásnál jöhet szóba ez a lehetőség.

Hirdetés

Átalakulás és kínálatbővülés jöhet a használt lakások piacán – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Ennek okai egyrészt a koronavírus miatt megtorpanó albérletpiacban, másrészt a hitelmoratórium lejártában keresendőek.

A jelentés szerint az elmúlt két-három évben a lakásvásárlók nagyjából 30 százaléka befektetési céllal vett lakást, egy részük ehhez hitelt vett fel. Köztük vannak olyanok is, akikre nem vonatkozik a hitelmoratórium meghosszabbítása.

A turizmus visszaesése miatt a Budapest belső kerületeiben lévő, az elmúlt években elsősorban turistáknak kiadott lakások tulajdonosai adhatják el ingatlanjaikat, az ingatlan.com becslése szerint 4-5 ezer lakásnál jöhet szóba ez a lehetőség.

Ők az ingatlanok törlesztőrészletét eddig a lakások kiadásából fedezték, a járvány miatt azonban a lakások jelentős része üresen áll. A 4-5 ezer lakás a budapesti adásvételek éves forgalmának 10-12 százalékát teheti ki, de Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője szerint szerint azok is lépéskényszerbe kerülhetnek, akik az elmúlt 3-4 évben lakástakarékpénztári konstrukciót is indítottak a hitelből történő befektetési célú lakásvásárlás mellett.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezt a kislakást a köbmétereket növelve nagyobbították meg

Ezt a kislakást a köbmétereket növelve nagyobbították meg

Az S39 Hybrid Design egyik legújabb belsőépítészeti munkája.

Bécs és Budapest párhuzamos városképei a 20. századból

Bécs és Budapest párhuzamos városképei a 20. századból

A fenti címmel nyílik online kiállítás a Tértár Műhely szervezésében.

Íme, ki és mire igényelhet felújítási támogatást

Íme, ki és mire igényelhet felújítási támogatást

Teaser: a külföldi tb-jogviszonyt is elfogadják hozzá.

Hirdetés