Hirdetés

Méghozzá Brüll Alfréd születésének évfordulóján, a Lantos Mihály sporttelepen.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség, és Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke nyitotta meg a Lantos Mihály Sporttelepen a klub új Atlétikai Centrumátírta az MTK honlapja. Az épület tervezője az Építész Stúdió volt.

Az ünnepség előtt a klub atlétái, Nguyen Anasztázia, Krizsán Xénia és Nagy Marcell mutatták be a szereket, majd a szalag átvágásával átadták a létesítményt.

Az atlétikai gyakorló csarnok hasznos alapterülete 1888 négyzetméter (misztikus módon ez a szám megegyezik a klub alapításának évszámával – a szerk.), amelyből 50,55 x 28,65 m helyszínen öntött, gumigranulátumos felület főként az ugrószámok gyakorlására, az ezt körülvevő keményebb sportburkolaton pedig erősítő és egyéb edzésmunka végezhető. Emellett a dobószámok gyakorlásához szükséges eszközök is beépítésre kerülnek. A csarnok tiszta belmagassága nyolc méter. A gyakorlócsarnokhoz kapcsolódó futófolyosó sportolásra alkalmas alapterülete 129 x 9,3 m, akadály nélküli belmagassága 3,5 m.

Fotók: Makó Éva / MTK.hu

A futófolyosó alá rejtett kiszolgálóépületben két-két darab 25 fős gyermek-, 20 fős utánpótlás-, illetve 15 fős felnőttöltöző kapott helyet, szomszédságában az edzői öltözők, a rekreációs szoba, a fogadótér, a raktár és egyéb technikai helyiségek húzódnak meg.  

A fejlesztés elsődleges célja nyilvánvalóan az atlétika utánpótlás-nevelés és versenysport feltételeinek magas szinten történő biztosítása, de szabad kapacitásai rendelkezésre állnak majd más szakosztályok, más egyesületek és a szabadidős sportolók számára is, amelynek rendszere az átadást követően, a jelentkező igények ismeretében válik tervezhetővé, de a zuglói lakosokat is szolgálja.

A közbeszerzés során érkezett nyertes ajánlat összege nettó 973 304 140 forint volt, amelyen az építőipari árak emelkedése nem változtatott. Az eredeti műszaki tartalom mellett a kivitelező további nettó 106 745 027 forint, értékben elvégzi az egész sporttelep megújuló közműrendszerének kiépítését, a környezetében elvégzendő jelentős tereprendezési és fásítási feladatokat is.

Az átadás napja ráadásul a klub legendás elnöke, Brüll Alfréd születésének évfordulójára (1876. december 10.) esett.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meghökkentő kiállítás magyar tervvel + az év alaprajza

Meghökkentő kiállítás magyar tervvel + az év alaprajza

Ráadásul mindez egyben: a Paradigma Ariadné-féle Százosztatú ház is látható volt a Rejected kiállításon.

Átadták az MTK új Atlétikai Centrumát

Átadták az MTK új Atlétikai Centrumát

Méghozzá Brüll Alfréd születésének évfordulóján, a Lantos Mihály sporttelepen.

Az Erste Ingatlan Alap megvásárolta az Advance Towert

Az Erste Ingatlan Alap megvásárolta az Advance Towert

Az Advance Tower új épületrészét várhatóan 2019 második felében adják át. 

Hirdetés