Hirdetés

Innovatív épületeket, és az azokat megálmodó építészeket mutatja majd be. 

Innovatív épületeket és az azokat megálmodó építészeket bemutató videosorozatot indít az ABB. Az egyes részekben megvizsgálják a világ különböző tájain lévő épületek tervezését az elhelyezkedés, a környezeti hatás, a funkció, és az új technológiák alkalmazása szempontjából.

„Megfagyott zene” címmel indít videosorozatot az ABB. A sorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene” vagy „megfagyott zene”.

A háromperces filmalkotások azt mutatják be, hogy az átgondolt, körültekintő tervezés és a technológia megfelelő használata az életmódunk támogatása mellett miként teremt intelligensebb és fenntarthatóbb környezetet.

„Az építészek az épületek megtervezésével jelentős szerepet töltenek be a lakókörnyezetünk formálásában – nyilatkozta a filmek műsorvezetője, Katrin Förster, aki az építészeti szakterületen az ABB nemzetközi kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője. – Minden egyes videó egy konkrét projektre fókuszál, és bemutatja a projekt mögött álló alkotó elmét, a kreatív gondolkodást is. A filmek nem csak az építészek és a tervezők érdeklődésére számíthatnak, de reményeink szerint a jó tervek iránt érdeklődőknek is felkelti majd a figyelmét. A sorozat célközönsége a tervezők, a fejlesztők, a szállodaüzemeltetők és mindenki, aki akár ügyfélként, akár végfelhasználóként az építőiparban és az épülettervezésben dolgozik.”

A sorozat első videója a Crawford Partnership építésze, Alan Crawford által tervezett londoni Darcie’s Mews lakóépületeit mutatja be. A barnamezős beruházást egy örökségvédelmi terület közepén valósították meg.

A Darcie’s Mews nevű hosszú és keskeny parcellán korábban 35 garázsépület állt. A fejlesztés során a korábbi garázssor helyén Crawford a hagyományos mews modern újraértelmezéssel alakította ki. A mews (istállók) szóval London-szerte a keskeny, főutak mögött futó, kockaköves kis utcákat, sikátorokat jelölik.

A video áttekinti, miként alakították ki a struktúrát az örökségvédelmi területen belül, az új lakóterület hogyan illeszkedik a meglévő épületek stílusához, amely harmonikus egységet alkot a környező fákkal és kertekkel. 

A természetes faburkolatok, élő zöldtetők és napelemek alkalmazása mellett Alan Crawford minden épületbe betervezte az ABB-free@home® okostechnológia alkalmazását is, amely biztosítja a világítás, a szellőzés és a fűtés energiahatékony vezérlését, valamint az ajtók mobileszközről vagy hangvezérléssel történő működtetését is.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), vezető technológiai vállalat, amely meghatározó szerepet tölt be az iparágak digitalizációjában. Az innováció terén több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB négy, az ABB Ability™ digitális platform által támogatott, ügyfélközpontú, világviszonylatban is vezető üzletággal rendelkezik: energetika, ipari automatizálás, hajtások, robotika és gyártásautomatizálás. Az ABB az Energetikai Hálózatok divízióját 2020-ban eladja a Hitachinak. Az ABB több mint 100 országban működik, és 144 000 főt alkalmaz. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Különleges megvilágításban ismerhetjük meg Isztambul új modern múzeumát

Különleges megvilágításban ismerhetjük meg Isztambul új modern múzeumát

Az ABB vezető globális technológiai vállalat Frozen Music című videosorozatának következő része az új Isztambuli Festészeti és Szobrászati Múzeumot mutatja és világítja be.

Egy 430 tonnás puzzle helyreillesztése

Egy 430 tonnás puzzle helyreillesztése

68 év után új vasúti nyomvonal a Duna felett.

Így még sosem láttad a Pilvax kávéházat

Így még sosem láttad a Pilvax kávéházat

3D-modellezéssel rekonstruálta a belső teret a Hypeandhyper.

Hirdetés