Idén már a hetediket adták át.

A Budapesti Közlekedési Központ átvette a következő CAF-villamost. Idén ez volt a hetedik, az új járművek érkezése azonban továbbra sem áll le, folytatódik a járműparkfejlesztés – közölte a BKK.

Ismét alacsonypadlós villamossal bővült a budapesti közlekedés: újabb spanyol gyártmányú CAF-villamos kezdte meg a munkáját Budapesten, amellyel a 17-es és a 19-es vonalakon közlekedők utazhatnak. Az elmúlt években indított jelentős járműparkfejlesztés rengeteget javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán – írja a BKK.

A fejlesztés egyik zászlóshajójának a CAF-villamosok számítanak, amelyek a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaikkal – tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák – fokozzák a Budapesten utazók komfortérzetét.

A Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütemének köszönhetően az előző évben 14 vadonatúj CAF-villamost adtak át és helyeztek forgalomba. Az idei év első negyedében hét új szerelvény kezdhette meg a munkáját. Ebben az évben még további öt új szerelvény érkezik.

A Budapesti villamos és trolibusz járműprojekt II. ütem (IKOP-3.1.0-15-2017-00013) a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 17,6 milliárd forinttal támogatja. A Támogatási Szerződés teljes összege a fővárosi önrésszel nettó 17,7 milliárd forint.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb CAF-villamos Budapesten

Újabb CAF-villamos Budapesten

Idén már a hetediket adták át.

Franciaországtól a Balatonon át a Dunáig

Franciaországtól a Balatonon át a Dunáig

A Design Workshop a Rómaiért műhely online programja a Római parti fejlesztések kapcsán

Hirdetés